Tutorials | Diverse Nederlandse tutorials

 • InDesign CS5 tutorial paginanummering toevoegen


  De meesten van ons hebben ervaring met de Adobe Suite, maar hoeveel weet je over InDesign? Dit krachtige programma heeft een hele reeks functies die u niet kunt vinden in Illustrator of Photoshop, het is om deze reden dat het is nog steeds een van de meest populaire programma’s voor grafische vormgeving en typografie, opmaak en vormgeving. De gedachte om Adobe¬† InDesign te leren lijkt misschien ontmoedigend voor sommigen, maar er is een aantal echt nuttige functies die gemakkelijk aan te leren zijn en het bespaart u uren werk. In deze InDesign tutorial krijg je ervaring met het werken met de pagina palet en speciale tekens op een basis paginanummering te maken. Je leert ook een aantal sneltoetsen die u zullen helpen sneller te werken met InDesign.

  Tutorial InDesign paginanummering

  Om de paar weken hebben we opnieuw enkele van de favoriete onze lezer berichten uit de hele geschiedenis van de site.

  stap 1
  Open het document met meerdere pagina die u wilt paginanummers toevoegen. Ga naar je pagina palet, als het niet zichtbaar is kunt u deze activeren door het selecteren van Venster> Pagina’s.

  stap 2
  Binnen de pagina palet dubbelklikken op A-master (u kunt dit doen door te klikken op de tekst of pagina-icoon). U werkt nu in de master pagina.

  stap 3
  Selecteer de tekst tool van uw menu Extra (T), als de werkbalk niet zichtbaar is kunt u deze activeren door het selecteren van Venster> Gereedschappen.

  Stap 4
  Plaats de cursor waar u wilt dat uw pagina nummer om op te zitten. Klik eenmaal en sleep om een tekstvak breed genoeg is om de benodigde hoeveelheid van de nummers te houden trekken.

  Lees de complete InDesign tutorial in het Nederlands (vertaald) via tutsplus.com

  Zoektermen:

  • paginanummering indesign
  • indesign paginanummering
  • automatisch nummeren illustrator
  • pagina nummeren indesign 4
  • pagina nummers indesign
  • paginanummer toevoegen indesign