Tutorials | Diverse Nederlandse tutorials

 • InDesign tutorial: Gebruik van Illustrator Artwork in lagen


  Hoe gebruik je een Adobe Illustrator artwork waar gebruik gemaakt is van meerdere lagen in een InDesign document, waarbij je de functie van die lagen juist in kunt zetten? Wist u dat u kunt multi-gelaagde illustraties in Adobe Illustrator te maken, en zet lagen aan en uit in InDesign? Leer hoe in deze snelle naar het Nederlands vertaalde InDesign tutorial.

  Stap 1 – Artwork met meerdere lagen

  Maak een aantal illustraties in Adobe Illustrator CS5 of CS6, dat meerdere lagen bevat. Ik heb een kaart die negen lagen bevat. Merk op dat deze zijn op het hoogste niveau lagen. Je kunt niet manipuleren Illustrator sublagen in InDesign. De lagen die zichtbaar hier zijn de lagen die zichtbaar zal zijn wanneer het Illustrator-bestand wordt geplaatst in dit opmaakprogramma. Zorg ervoor dat al uw kunstwerk past op de Illustrator-tekengebied. Elk kunstwerk dat uit zich uitstrekt van het tekengebied worden bijgesneden wanneer het kunstwerk wordt geplaatst in InDesign.

  Stap 2 – Sla het bestand in Illustrator formaat

  Adobe Illustrator AI-formaat is het formaat voor het importeren van Illustrator-illustraties in InDesign. AI-formaat werkt beter dan EPS voor een verscheidenheid van redenen. U moet gebruik maken van AI-formaat als u de Illustrator-lagen in InDesign te manipuleren. Kies Bestand> Opslaan als. Kies Adobe Illustrator (AI) voor het bestandsformaat en klik vervolgens op de knop Opslaan. Vul het dialoogvenster Illustrator-opties zoals hieronder wordt weergegeven, en klik vervolgens op de knop OK. Het bestand moet worden opgeslagen als een Illustrator CS5 of Illustrator CS6 bestand en het PDF maken Compatible File optie moet worden geselecteerd.

  Stap 3 – Plaats het Illustrator-bestand in InDesign

  Open een lay-out in Adobe InDesign CS5 of CS6. Kies Bestand> Plaatsen. In het dialoogvenster Plaatsen, controleer Importopties weergeven, selecteert u het Illustrator-bestand dat u hebt opgeslagen in stap 2 en klik op de knop Openen.

  Lees de complete tutorial (Nederlands vertaald) verder via tutsplus.com