Tutorials | Diverse Nederlandse tutorials

 • InDesign tutorial: Een kalender maken


  Het creëren van een kalender in InDesign kan een zeer tijdrovende taak zijn, dankzij de constante behoefte om een kruisverwijzing datums om ervoor te zorgen dat ze gelijk hebben. Maar het hoeft niet zo te zijn als dit: Scott Selberg heeft een groot stuk van JavaScript compatibel zijn met InDesign die automatisch zorgt voor een kalender.

  Door het gebruik van dit script kun je uit te roeien de mogelijkheid van het krijgen van uw dagen en data verkeerd, en voeg een aantal verschillende vakantiemogelijkheden. In deze tutorial ga ik je laten zien hoe je Selberg het script gebruiken om een ​​kalender te maken, en dan loop je door hoe het te bewerken van een raster-gebaseerd formaat voor het opmaken van een lijst. Het eerste wat je hoeft te doen is het downloaden van het script en volg de instructies bestand vinden in de README map toe te voegen aan uw scripting bestanden in InDesign. Vergeet niet om een donatie te doen …

  InDesign kalender maken: tutorial

  01
  Open een nieuw document in InDesign. Ik ben bezig met een A3-pagina, met een vijf-koloms grid, 10mm goot, 15mm boarders en de liggende pagina’s box is geselecteerd. Open je Script (Venster> Hulpprogramma’s> Scripts of Cmd / Ctrl + Opt / Atl + F11). Open de Calendar Wizard map en dubbelklik op CalendarWizard.js om de dialoog te openen.

  02
  De Calendar Wizard dialoogvenster heeft een aantal verschillende opties voor het maken en stylen van je agenda. Ik ga de mijne houden erg simpel, daar ben ik van plan om deze te bewerken van een raster in een lijst formaat. Selecteer de eerste en de laatste maand dat u voor uw kalender wilt uit het drop-down menu’s. In de ‘Graaf Work Week op’ drop-down menu die ik heb geselecteerd eerste volle week. Schakel het selectievakje Tekst toevoegen Layer vak en voor Page selecteer huidig ​​document, met kalenders per pagina ingesteld op 1. Nu Oke geraakt.

  Lees de complete InDesign tutorial in het Nederlands (vertaald) via computerarts.co.uk

  Zoektermen:

  • kalender maken in indesign
  • kalender maken indesign