Tutorials | Diverse Nederlandse tutorials

 • Kleurrijke neon tekst in Adobe Illustrator


  In de volgende Nederlandse Illustrator tutorial leert u hoe u een kleurrijke neon tekst effect kunt creëren. Door eerst met behulp van een dik lettertype en de Ronde Elke Corner Script maakt u de letter vormen. Vervolgens wordt met behulp van een kalligrafisch penseel, basistechnieken samen met een aantal Pathfinder opties en maskers maakt u uw eigen neon tekst effect.

  Illustrator Neon tekst | stap 1

  Maak een 700 door 300px, RGB-document en begin met de achtergrond. Maak met behulp van de Rectangle Tool (M) (rechthoek gereedschap) een vorm ter grootte van uw tekengebied en vul deze met de kleur R = 65 G = 64 B = 66. Ga vervolgens naar het deelvenster Vormgeving, daar opent u het fly-out menu en klik op Add New Fill (vulling toevoegen). Uiteraard zal dit een tweede vulling zijn voor uw vorm. Je hebt uiteindelijk een ingebouwd patroon voor deze nieuwe vulling.

  Open de uitklap menu van het deelvenster Stalen en ga naar Swatch Library Open> Patroon> Basic Grafisch> Basic Graphics_Textures. Dit opent een nieuw venster met een aantal leuke patronen. Opnieuw te selecteren die tweede te vullen en gebruik maken van de USGS 7 Wijngaard patroon. Verlaag de dekking naar 25%, wijzigt u de overvloeimodus om vervolgens Vermenigvuldigen naar> Artistiek> Film Grain Effect. Voer de gegevens hieronder wordt weergegeven en klik op OK. Op het einde vorm eruit zou moeten zien in de volgende afbeelding. Selecteren en vergrendelen. Op die manier zult u niet selecteren of per ongeluk bewegen van de vorm.

  Zoektermen:

  • neon tekst maken