Tutorials | Diverse Nederlandse tutorials

 • Tekstomloop en inhoud passend maken in Adobe InDesign


  tekstomloop InDesignIn deze Nederlandse InDesign tutorial leer je hoe een tekst mooi om een afbeelding kan lopen. De tekstomloop toepassen op een juiste manier, zodat het de vorm volgt van de afbeelding bijvoorbeeld. Ook zul je een afbeelding passend in een kader zetten. Proportioneel vullen en nog meer mogelijkheden passeren de revu.

  Een klein deel van de InDesign tutorial over tekstomloop

  Met Adobe InDesign kunt u tekst rond een object, met inbegrip van tekstkaders en geïmporteerde afbeeldingen maken. Er zijn verschillende stijlen om uit te kiezen en een aantal functies die u kunt instellen met inbegrip van de afstand tussen de tekst en object frame. In de volgende Quick Tip leert u meer over elementaire beeld en tekst plaatsing in InDesign. Laten we aan de slag gaan!

  Activeer Tekstomloop in InDesign

  Om deze optie te activeren gaat u naar: Venster> Tekstomloop (Option + Command + W).

  Er zijn vijf opties om uit te kiezen:

  1.  Geen tekst wrap (A): Object wordt geplaatst over of onder de tekst (afhankelijk van uw laag-distributie) zonder onderbreking.
  2. Tekstomloop rond het selectiekader (B): Tekst wordt gedistribueerd op basis van het selectiekader om het frame, dit gemiddelde welke vorm dan ook uw container is, het zal altijd een vierkant of rechthoek frame eromheen zetten en dit zal het gebied gebruikt voor tekstomloop zijn.
  3. Tekstomloop rond de vorm (C): tekst wordt ondergebracht naast de container vorm na zijn vorm.
  4. Ga object (D): Object wordt alleen gelaten zonder tekst op zijn rechter-en linkerzijde.
  5. Ga naar volgende kolom (E): Net als de laatste optie, maar in dit geval geen tekst overblijft na het object, wordt de resterende inhoud verplaatst naar de volgende kolom.

  Alle tekstomloop opties, behalve de eerste, laat u de afstand die u wilt tussen object en tekst; deze afstand wordt genoemd compenseren. U kunt hem wijzigen door het invoeren van een waarde in een van de gewenste zijden, nota te nemen als het “ketting” icoontje wordt geselecteerd alle instellingen zal dezelfde grootte hebben.

  In de volgende afbeelding van de ketting icoon is uitgeschakeld en alleen boven-en onderkant waarden werden toegevoegd; let op de linker en rechter marges net naast de tekst. (InDesign tutorial)

  Na deze Tutorial kunt u dan ook op eenvoudige wijze de tekstomloop toepassen in diverse documenten en pagina’s in dit populaire opmaakprogramma, alsmede inhoud passend maken.

  Zoektermen:

  • indesign tekst om afbeelding
  • items passend maken indesign