Categorieën
RSS feeds

10 redenen waarom je deze winter wilt skiën in Noorwegen

Ben je al bezig met het plannen van je wintersportvakantie voor komende winter? Waarschijnlijk ga je kiezen tussen Oostenrijk en Frankrijk. Of wordt het dit jaar Zwitserland of Italië? Er is echter nóg een land waar skiën onwijs bijzonder is: je hebt er zeeën van ruimte, skiet door de ongerepte natuur en ervaart er het ultieme gevoel van vrijheid. Het is er minder toeristisch en nog mooier dan in je dromen: Noorwegen. En mocht je nu nog niet overtuigd zijn, dan zijn hier tien redenen waarom je deze winter wilt skiën in Noorwegen!

1. Alleen op de piste

De Noren zijn echte winterliefhebbers en ook absoluut geen stilzitters. Maar skiën doen ze in het weekend en niet doordeweeks en dus waan je je hier op werkdagen helemaal alleen op de wereld. En sowieso is het hier veel rustiger dan de skigebieden in de Alpen, het is nog relatief ongerept en niet zo toeristisch. Een ongekend gevoel van rust en vrijheid!

2. Skiën in een compleet nieuwe omgeving

Waarschijnlijk ben je als wintersporter bekend met skiën in de Alpen. Skiën in Noorwegen is echter compleet anders: de uitzichten zijn anders en je kunt geen braadworst eten tussen de middag. Skiën in Noorwegen betekent wintersport in een idyllisch winterwonderland met daartussen houten huisjes met rokende schoorstenen. Een compleet nieuw land om als wintersporter te ontdekken dus!

3. Noorse gastvrijheid

Wat opvalt wanneer je gaat skiën in Noorwegen is de gastvrijheid van de Noren. Wat een lieve mensen! Ze zullen nooit klagen over het koude weer (there is no such thing as bad weather, only bad clothing) en houden van buiten zijn. En daarom zullen ze er alles aan doen om jouw wintersport extra leuk te maken.

4. Lang wintersportseizoen én sneeuwzeker

Sommige skigebieden in Noorwegen zijn super lang open, van het begin van de herfst tot het einde van het voorjaar (en soms ook een deel van de zomer). Hier wacht dus een lekker lang wintersportseizoen op je en met de sneeuwzekerheid zit je hier ook helemaal goed! Dikke lagen poeder wachten op je!

5. Skiën in het donker

In Noorwegen is het in de winter al vroeg donker. Dat maakt jouw skidagen niet per definitie korter, maar juist extra bijzonder! Een hoop skigebieden zorgen namelijk voor verlichting aan het einde van de middag, waardoor jij kunt skiën in het donker. En dat is zó leuk!

No words for this perfect day#skifjordnorway #fjordnorway #visitnorway #myrkdalen

Een foto die is geplaatst door Tom Schreurs (@travellingtommy) op 20 Jan 2016 om 12:11 PST

BRON