Categorieën
RSS feeds

10 wijze uitspraken van Queen Elizabeth: ‘Rouw is de prijs die we betalen voor liefde’

Queen Elizabeth II was de langstzittende monarch in de Britse geschiedenis. De Queen had met haar 96 jaar behoorlijk wat levenservaring. Daarom sommen wij 10 wijze uitspraken van Queen Elizabeth voor je op. 

Als het leven tegenzit

We geloven maar al te graag dat Elizabeth tijdens haar werk als koningin een hoop moeilijke momenten heeft moeten doorstaan. De wijsheden die de Queen hieruit heeft weten te halen deelt ze graag met ons.

“Werk is de huur die je betaalt voor een kamer die je bewoont op deze aarde.”

“Als het leven moeilijk lijkt, laten dapperen hun hoofd niet hangen om hun verlies te accepteren; in plaats daarvan zijn ze des te meer vastberaden om te strijden voor een betere toekomst.”

“In tijden van twijfel en angst is de houding die mensen in hun dagelijks leven, in hun huis en op hun werk aannemen van het grootste belang.”

“We moeten allemaal de juiste balans vinden tussen actie en reflectie. Met zo veel afleiding is het makkelijk om te vergeten dat je soms moet pauzeren en de stand van zaken moet bekijken.”

Emoties en gevoelens

Gevoelens zijn soms lastig onder woorden te brengen, maar de queen weet goed hoe ze dit moet doen. Elizabeth verloor op 9 april 2021 haar echtgenoot Philip Mountbatten met wie ze in 1947 trouwde. Omgaan met heftige emoties en gevoelens, daar weet zij alles van.

“Rouw is de prijs die we betalen voor liefde.”

“Het is altijd makkelijk geweest om te haten en te verwoesten. Opbouwen en liefhebben is een stuk moeilijker.”

“Lafaards wankelen, maar gevaar wordt vaak overwonnen door zij die nobel durven.”

Strijden voor gelijkheid

We streven allemaal naar een wereld waarin gelijkheid centraal staat, zo ook de Queen. Of je nu man of vrouw bent, donker of licht, Moslim of Christen en ga zo maar door.

“We zijn allemaal buren, ongeacht ons ras, onze geloofsovertuiging of onze kleur.”

“Laten we onszelf niet te serieus nemen. Niemand heeft een monopolie op wijsheid.”

Lees ook
Harry en Meghan toch uitgenodigd op balkon voor 70-jarig jubileum Queen Elizabeth

Heerlijk opvallen

Buiten al deze wijze, maar serieuze uitspraken, heeft de Queen gelukkig ook humor. En dat laat ze weten door een opmerkelijke uitspraak. Met haar kleurrijke mantelpakjes valt de Queen altijd lekker op en dat is dan ook precies haar doel.

“Als ik beige zou dragen, zou niemand weten wie ik ben”, zei ze ooit eens. En zo is het maar net, Uwe Majesteit!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress

The post 10 wijze uitspraken van Queen Elizabeth: ‘Rouw is de prijs die we betalen voor liefde’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON