11 leuke tips voor het hippe en bruisende Hamburg

Heb jij zin in een weekendje weg of stedentrip naar een toffe stad in de buurt van Nederland? Parijs of Berlijn zijn leuk, maar veel origineler is een trip naar havenstad Hamburg in Duitsland. Deze parel, gelegen aan de rivier de Elbe, is voor veel Nederlanders nog redelijk onbekend. En dat terwijl Hamburg bezoekers onwijs veel te bieden heeft. Van sightseeing tot shoppen en van cocktails drinken in gezellige bars of op rooftopterrassen tot cultuur snuiven in een van de vele musea; in Hamburg kan het echt allemaal. En er is nog meer. Tijd om je in 11 tips kennis te laten maken met Hamburg!

▸ Tip: vanuit Utrecht is het ongeveer 450 kilometer rijden naar Hamburg. Zo’n 4/4,5 uur dus. Je kunt ook de trein nemen. De Internationale treinverbinding met Hamburg is perfect. En als je ruim op tijd online een kaartje koopt via NS International is dat ook nog eens heel goed betaalbaar!

Huur meteen ook een fiets om deze stad te ontdekken, de leukste manier om je te verplaatsen tijdens een paar dagen in Hamburg. Dit is namelijk de tweede grootste stad van Duitsland, een flinke stad dus, op de fiets zijn alle hotspots goed bereikbaar.

Maak je klaar voor een hele toffe stedentrip, want er is in deze bijzondere Duitse stad onwijs veel leuks te doen!

1. Neustadt en Altstadt

Het imposante Rathaus (stadhuis) vormt het middelpunt van de twee stadsdelen Neustadt en Altstadt. Deze twee wijken zijn Hamburgs belangrijkste winkel- en zakenwijken. De Mönckebergstraβe en de Spitalerstraβe zijn de commerciële winkelstraten met alle grote ketens. Op het plein is in de zomer van alles te doen en de straten zitten vol met mensen. Als je wilt shoppen kun je in deze omgeving je hart ophalen.

Het mooie Rathaus (stadhuis) van Hamburg is een plaatje!

Scroll naar boven