23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Maak je klaar voor een nieuw jaar vol verrassingen, avontuur en mooie reizen. Zo maak je va 2023 een fantastisch jaar om nooit te vergeten.

Dit zijn dé 23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen!

1. Plant een boom

Duurzaam reizen is gelukkig geen trend meer, we zijn ons steeds meer bewust van de impact van reizen op het milieu. Om je persoonlijke uitstoot enigszins te compenseren kun je een boom planten. Dat kan dichtbij huis, of juist op de plek waar je op reis bent. Het idee dat er ergens nieuw leven groeit dat jij geplant hebt, maakt het ook nog eens leuk om te doen.

Meer tips op gebied van duurzaam reizen vind je hier

2. Zet je bucketlist op papier

We hebben het regelmatig over onze bucketlist, maar heb jij er écht eentje? Pak een mooi stuk papier en een pen en zet je bucketlist op papier. Zeker als het gaat om reizen die je ooit nog een keer wil maken is het leuk om die bestemmingen onder elkaar te zetten. Alle zeven wereldwonderen bezoeken? Alle continenten? Alle landen met de letter A? Wie weet vink je wel iets af in 2023?

3. Ga op reis in je eigen stad

In het buitenland kijk je heel anders naar dingen dan thuis. Alsof je ogen past echt open gaan als je op reis bent. Eigenlijk zou je dat thuis ook eens moeten doen. Ga op reis in je eigen stad. Boek een hotel of B&B in de buurt en ga allerlei dingen doen die je in het buitenland wel doet, maar thuis niet. Naar een museum, uit eten bij een toprestaurant, een stadstour.

4. Zet je telefoon op vliegtuigmodus

Kan jij écht niet zonder je telefoon? Dan moet je dit echt nodig eens doen: zet je telefoon op vliegtuigmodus als je op vakantie bent. Je zult zien dat je dan helemaal niets gemist hebt en veel meer hebt genoten. Niet de hele reis, maar af en toe een volle dag doet wonderen.

5. Ga wildkamperen

Het ouderweste kamperen is aan het verdwijnen. Steeds meer campings veranderen in glampings met alle luxe die daarbij komt kijken. Daarom is wildkamperen zo bijzonder: overnachten in de natuur, zonder enige vorm van luxe. Het is een van die dingen die je ooit een keer gedaan moet hebben, misschien wel dit jaar?

Hier in Europa mag je wildkamperen

6. Boek een last-minute op Schiphol

Een échte last-minute is een vakantie waarvan je de bestemming pas op het allerlaatste moment weet. Op Schiphol kun je ter plaatse een last-minute boeken. Dat kan tot twee uur voor vertrek. Het is het ultieme avontuur en heel tof om een keer te doen.

7. Dineren in een sterrenrestaurant

Weet je al waar jouw vakantie in 2023 naartoe gaat? Check dan meteen of er een sterrenrestaurant in de buurt is en reserveer alvast een tafel. Zo’n bijzonder diner geeft een vakantie altijd een extra mooie herinnering.

8. Ga ziplinen

Is bungee jumpen of parachutespringen niets voor jou? Maar wil je toch iets tofs doen waarvan je hartslag zeker ook omhoog gaat? Ga dan een keer ziplinen, zweven aan een kabel naar een lager gelegen punt. En natuurlijk moet je dat wel doen op een hele mooie plek, zoals in de jungle, in de bergen of in een mooi bos.

9. Spot het noorderlicht

Het meest bijzondere natuurverschijnsel ooit is het noorderlicht. Een dansende, golvende lichtshow recht boven je hoofd die je kippenvel bezorgt. En dat wil je een keer zien. Hier is de kans op het noorderlicht het grootst. Boek in 2023 dus eindelijk een reis om het noorderlicht live te zien.

10. Vier feest in het buitenland

Midzomernacht in Scandinavië, Oktoberfest in Duitsland, St. Patricksday in Ierland, Quatorze Juillet in Parijs of je eigen verjaardag in het buitenland vieren? Vier in 2023 zeker één keer feest in het buitenland!

Scroll naar boven