3 boeken voor een regenachtige dag in de herfst

Omdat een boek openslaan terwijl de regen op het raam tikt iets magisch heeft: drie boeken om te lezen tijdens regenachtige dagen in de herfst. 

Anne van het groene huis – L.M. Montgomery

Misschien ken je dit boek al, er is namelijk een serie van gemaakt voor Netflix. Je vindt hem terug onder de titel Anne with an E. Het verhaal volgt grotendeels dat van het boek. Het speelt zich af op een boerderij in de negentiende eeuw, waar een broer en zus een weesmeisje in huis nemen (ook al hadden ze veel liever een jongen om het boerderijwerk te doen).

Naar het boek.

De verborgen geschiedenis – Donna Tartt

Het debuut van deze iconische schrijver verscheen al in 1992 en is nog steeds geliefd. Met een reden, want deze dikke pil is maar moeilijk weg te leggen. Het gaat over Richard Papen, een ingetogen jongen van simpele afkomst, die opgenomen wordt in een groepje arrogante en excentrieke studenten. Het groepje houdt zich obsessief bezig met de bestudering van de Griekse beschaving. In het tweede semester raakt Richard betrokken bij een drama met grote gevolgen voor de hele groep.

Naar het boek.

De regels van het ciderhuis – John Irving

Deze auteur schreef al meer dan honderd boeken, maar dit blijft toch een van zijn klassiekers (ook verfilmd). Het boek gaat over een arts en stichter van een weeshuis in St. Cloud, die vrouwen helpt met het in huis nemen van hun ongewilde baby’s of met abortus. Hij is tevens de mentor van Homer Wells, zijn favoriete wees. Hun connectie komt onder druk te staan als Homer verliefd wordt en het weeshuis verlaat.

Naar het boek.

Meer lezen

Boekentip van Marije: idyllische zomerdag met fatale afloop. 
Drie boeken die je blik verruimen. 
Kinderboeken die we ook al volwassenen nog graag lezen. 

Tekst Bente van de Wouw
Gepubliceerd op 4 november 2023

Scroll naar boven