Categorieën
RSS feeds

4 bijzondere kerstmarkten in Europa

Santa Claus is coming to town! En met hem de kerstmarkten. Ook dit jaar worden veel Europese steden weer versierd met de mooiste verlichting, decoraties en kraampjes. Ga jij dit jaar voor het eerst naar een kerstmarkt, maar weet je nog niet precies welke? Of wil je een andere bezoeken dan vorig jaar? Wij tippen vier leuke en bijzondere kerstmarkten binnen Europa die absoluut een bezoekje waard zijn.

1. Dresden – Duitsland

Ben je op zoek naar een authentieke kerstmarkt? Dan is het Duitse Dresden the place to be! Hier vind je namelijk de Striezelmarkt. Deze markt bestaat al sinds 1434 en heeft daardoor veel oude tradities.

Een leuk voorbeeld is het Stollenfest. Tijdens dit feest rijdt er een gigantische kerststol van zo’n drieduizend kilo door de stad. Om hem aan te snijden is er een mes van maar liefst anderhalve meter nodig. Bij deze bijzondere traditie mag je mooiste, foute kersttrui natuurlijk niet ontbreken.

Dresden heeft overigens nog meer leuke markten. Een daarvan is de Stallhof kerstmarkt. Deze is anders dan andere. Er is namelijk een middeleeuws thema. Je ziet bijvoorbeeld mensen die oude ambachten uitvoeren en er wordt veel middeleeuwse kleding gedragen. Heel leuk om te zien. De Striezelmarkt en de Stallhof kerstmarkt worden gehouden van 23 november tot en met 24 december.

2. Londen – Engeland

Londen telt meerdere kerstmarkten. Maar het absolute hoogtepunt is die in Hyde Park tussen 18 november 2022 en 2 januari 2023. Het park wordt dan namelijk omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Er is van alles te doen.

Shop leuke kerstjurkjes op de verlichte kerstmarkt of breng een bezoekje aan een van de twee circussen. Er is ook een ouderwetse kermis waar je een ritje in een gigantisch reuzenrad kan maken. Of bind de schaatsen onder op de grootste schaatsbaan van Engeland.

BRON