4 moderne breipakketten voor beginners

Handwerken is helemaal terug, en vooral door de moderne varianten van breien, borduren en haken doen we het graag. Vier moderne breipakketten voor beginners. 

Onder een dekentje

Niets fijner dan relaxen onder een dekentje dat je zelf gemaakt hebt, en dat er ook nog eens mooi uitziet. Op We Are Knitters vind je meerdere breipakketten voor beginners, wij vonden deze het mooist. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om te starten met je eerste project, zelfs de breinaalden zijn inbegrepen. En heb je moeite met een bepaalde steek, dan kun je een van hun video’s bekijken waarin het haarfijn wordt uitgelegd.

The Mellow Blanket.

Vest voor zomeravonden

Vestjes zijn niet alleen bedoeld voor de winter, ze zijn ook fijn voor een koele zomeravond. Hoewel je via Petite Knit niet een complete kit krijgt, kun je die wel zelf samenstellen. Het patroon kun je downloaden en er wordt aangegeven welke wol er is gebruikt in het voorbeeld. De patronen zijn geschreven in het Engels.

De Novice Cardigan bestellen.

Een kleurrijke trui

Vind je het niet erg om je patronen in het Engels te lezen, dan is Hip Knit Shop een fijne online plek om aan je moderne breipakketten te komen. Zo vonden wij deze sweater, die je dus met behulp van een kit helemaal zelf kunt maken. De kleuren kun je ook zelf kiezen.

Het Paradise Sweater-pakket bestellen.

Een zacht kussen

Ook kussens kun je zelf maken (of in ieder geval de hoes). Via Hoooked Yarn vind je verschillende brei- en haakpakketten om mee aan de slag te gaan. En hoewel het motief er best ingewikkeld uitziet, worden de makkelijkste steken gebruikt voor dit patroon.

Het kussenpakket bestellen.

Meer lezen

Nog 5 moderne breipakketten om mee te starten als je een beginner bent. 
Nog meer breipatronen voor als je graag een deken wilt maken. 
Liever wanten maken? Kan ook.

Tekst Bente van de Wouw
Gepubliceerd op 11 april 2021, laatst bewerkt op 20 februari 2024

Scroll naar boven