Categorieën
RSS feeds

5 duurzame tips om milieuvriendelijker door het leven te gaan

Weer een plastic flesje water kopen of tóch een topje scoren dat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. We doen het allemaal: kleine dingen waarvan we weten dat ze niet zo goed zijn voor het milieu. Tijd om met deze vijf duurzame tips iets milieubewuster aan de slag te gaan! Niet vergeten: alle beetjes helpen.

1. Een tweedehandsje, een tweede kansje

Voor kleding, maar ook voor meubels is het de moeite waard om af en toe eens een kijkje te nemen in een tweedehandswinkel. Voordat je over de meubelboulevard flaneert om naar banken en kasten te kijken met een flink prijskaartje, moet je toch even de local thrift shop induiken. Wie weet vind je daar wel hét milieuvriendelijke pareltje die perfect past in je interieur.

2. Appelmoes in plaats van eieren

Vee neemt in Nederland de meerderheid van de landbouwgrond in beslag, maar levert niet heel veel op. Je kan je impact op het milieu flink omlaag halen door dierlijke producten te swappen voor natuurlijke producten. De vegetarische en veganistische opties zijn eindeloos in de supermarkt! Ook kan je eieren vervangen door appelmoes, bananen puree of chia zaad. Leuk om mee te experimenteren tijdens het bakken.

Zuivel kan je inruilen voor haver- of sojamelk, of kokoskwark. In de supermarkt staan de schappen vol met nieuwe producten die je een keertje kan proberen.

3. Stop met niet-herbruikbare tassen

Je hebt ‘m al zo vaak gehoord: vergeet je tas niet tijdens het shoppen. Neem je totebag of canvas tasje mee naar de stad, zodat je al die papieren tasjes thuis niet meteen in de papierbak hoeft te gooien. Canvas tassen zijn stevig en er gaat veel meer in dan je denkt.

4. Hang een waslijn op

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, tijdens de warmere maanden kan je makkelijk thuis je was buiten drogen en de droger binnen een rondje minder te laten draaien. Dit kan je carbon footprint enorm laten krimpen: veel beter voor het milieu dus!

Lees ook
Handig: dit is dé koelkastindeling waarmee je geld en eten bespaart

5. Kopje mee naar kantoor

Al die papieren bekertjes die zich door de dag heen opsparen op je bureau tikken ook aan. Hoeveel bekertjes denk jij in een week te gebruiken? Neem een oude, of een hele foute, mok mee naar het werk om je koffie in te zetten.

Hetzelfde geld voor je fles: stop nou toch met die plastic flesjes. Investeer in een herbruikbaar exemplaar. Vergis je niet in hoe de kleine dingen ook een groot verschil kunnen maken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: USA today | Beeld: Getty Images

The post 5 duurzame tips om milieuvriendelijker door het leven te gaan appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON