5 fiets- en wandelroutes langs de bloesem

Bloeiende fruitbomen, wij krijgen er geen genoeg van. Deze fiets- en wandelroutes brengen je langs die mooie roze en witte weelde.

Fietsen

Bloemdijken van Zuid-Beveland – Zeeland

Gegarandeerd mooie uitzichten op witte bloesem van de bloeiende meidoorns tijdens deze tocht van 36 kilometer. In Zuid-Beveland vind je 80 kilometer aan bloemdijken, waar bijna twintig bedreigde plantensoorten bloeien. Je fietst door een lieflijk landschap van kronkeldijkjes, boerderijen, akkers en boomgaarden. Extra leuk: je komt ook veel vogels tegen die rondom de kreek wonen.

Hier vind je de route.

Hoge Land van Vollenhove – Overijssel

Een afwisselend landschap met vooral heel veel bloesem. Je vindt er de bloeiende meidoorn, sleedoorn en allerlei verschillende fruitbomen. Je fietst in totaal 24 kilometer langs houtsingels, weilanden en cultuurhistorische elementen.

Naar de route.

De Lingeroute – Gelderland

Met deze route fiets je langs de Linge, de langste rivier van Nederland. Tussen Gorinchem en Geldermalsen is deze tocht het mooist. Je fietst in 69 kilometer niet alleen door dijkdorpen, maar ook langs grienden, uiterwaarden en vooral heel veel fruitbomen.

Naar de route.

Wandelen

Landgoed Eerde – Overijssel

Bloesem van de krentenboompjes vind je op Landgoed Eerde. Bij het kasteel kun je in totaal 3 kilometer over de statige lanenstructuur wandelen. En als je goed oplet, vind je ook nog eens dassensporen. Extra leuk: je kunt een audiotour doen tijdens je wandeling als je de route-app van Natuurmonumenten downloadt.

Naar de route.

Eijsden-Margraten – Zuid-Limburg

Dit gebied staat bekend om de fruitboomgaarden, met appels en peren als de meest geteelde fruitsoorten. De E4 Bloesemroute van 6 kilometer neemt je mee langs al die bloeiende bomen.

Naar de route.

Meer lezen

Leven met de seizoenen: dertien manieren om de lente meer te beleven.
De lente komt eraan: zo krijg je meer insecten in je tuin.
April is Bloesemmaand: Rode Kruis zet zes routes uit door de Betuwe.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Joel Neff/Unsplash.com
Gepubliceerd op 29 maart 2022, laatst bewerkt op 24 maart 2024

Scroll naar boven