Categorieën
RSS feeds

5 redenen waarom een winterse trip naar Lissabon een topidee is!

De gezelligste stad van Portugal is Lissabon. Een mooie en sfeervolle stad. Niet alleen in de zomer, maar juist óók in de winter. Lissabon laat je niet stil zitten, want er is meer dan genoeg te zien en te doen. Struin bijvoorbeeld door de oude volkswijken Mouraria en Alfama of maak een ritje met de beroemde tram 28. Hou je net als ons van mooie uitzichten? Dan kun je in Lissabon helemaal je hart ophalen. Wij ontdekten de stad in de winter en hebben op een rijtje gezet waarom je juist in de winter naar Lissabon moet!

Op reis naar Lissabon

Het is ongeveer drie uur vliegen naar Lissabon. Dat kan vanaf Schiphol, of vanaf Rotterdam-The Hague of Eindhoven. Goedkope vliegtickets boek je via Vliegtickets.nl of rechtstreeks via Transavia. Met een taxi ben je in 20 minuten midden in het centrum van de stad. Dat is in Portugal goed betaalbaar en kost je ongeveer 15 euro.

Bairro Alto is een goede wijk om te verblijven. Levendig, mooi, gezellig en op loopafstand van veel hotspots in de stad.

Hotel Le Consulat in de wijk Bairro Alto is een aanrader.
The Lumiares Hotel & Spa is ook prachtig en ligt op een topplek.

Zeker doen in de winter: ga fietsen. De leukste manier om deze mooie stad te ontdekken. Fietsen en fietstours in Lissabon kun je het beste huren via Baja Bikes.

Een heerlijke stad met de frisse lucht van de zee

BRON