Categorie├źn
RSS feeds

6 x de mooiste stranden in de Algarve – met kids

Als je het aan ons vraag is Portugal een van onze favoriete vakantielanden. Zeker nu we ook vaker met de kinderen op vakantie gaan. Er zijn nogal wat mooie plekjes in Portugal te vinden, maar voor de mooiste stranden van het land moet je in het zuiden zijn. Het zuidelijke deel van Portugal is ruig en heeft een paar kanshebbers als het gaat om het mooiste strand van Europa. Als we denken aan de Algarve dan denk je aan ruige kliffen, gouden stranden en helder blauw water. Je kunt hier uren genieten van de mooiste uitzichten op zee, lekker relaxen of een duik nemen in het frisse water.

Hoppen van het ene prachtige strand naar het andere mooie uitzicht. Elk strand blijkt weer een pareltje te zijn. Ook als je van nature geen strandtype bent kun je in de Algarve je hart op halen. Er is namelijk veel meer te doen dan zonnen en zwemmen! Wat dacht je van zandkastelen bouwen, de mooiste schelpen zoeken, wandelen door de branding of picknicken op het strand?

Tip: Huur een auto om de Algarve te verkennen

De Algarve is bij uitstek een bestemming voor een autovakantie. De afstanden in de Algarve zijn niet groot. Wanneer je op een centrale plek verblijft, dan is het vaak maximaal een half uurtje naar een nieuw plekje. Met een huurauto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je zelf wilt, zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer.

Wij vinden het fijn om van te voren een auto te reserveren, zodat we deze direct bij aankomst kunnen ophalen. Wij huurden de auto via Sunny Cars, een betrouwbare partij en waarvan we zeker weten dat de prijs van het verhuur all-in is. Goed om te weten is dat je Portugal een automatisch tolsysteem hebt. Dit betekent dat wanneer je over een tolweg rijdt, dit automatisch word geregistreerd via een tolkastje in je auto. Via Sunny Cars was dit allemaal automatisch geregeld en werden deze kosten van onze creditcard afgeschreven.

De zes mooiste stranden van de Algarve

Een kleine disclaimer van te voren, want nagenoeg alle stranden van de Algarve zijn de moeite waard. Wat heeft dit land een enorme variatie aan stranden waar je niet op uitgekeken raakt. Het is wel goed om te weten dat je bij elk strand wel wat moeite moet doen om er te komen, maar dan krijg je ook wat. Veel van de stranden bereik je via een trap van soms wel 225 treden. Dit is met jonge kinderen soms een uitdaging, dus bereid je hierop voor. Hieronder vind je onze toppers, zowel voor ouders en de kids.

BRON