Categorieën
RSS feeds

7 ultieme tips om te reizen met alleen handbagage

Heb je een vliegreis op de planning staan en overweeg je te reizen met alleen handbagage? Dat heeft een hoop voordelen. Door te reizen met alleen handbagage ben je super flexibel. Op deze manier gaat reizen ook een stuk sneller. Je moet wel goed nadenken over wat je meeneemt en hoe je je koffer inpakt en daarbij komen onze tips goed van pas. Reizen met alleen handbagage is handig voor een (korte) stedentrip, maar ook een langere vliegreis is het goed mogelijk, als je het maar op de juiste manier aanpakt. Lees daarom deze handige tips om te reizen met alleen handbagage!

1. Kies de juiste koffer

Het begint allemaal met de keuze voor de juiste koffer. Reis je met alleen handbagage dan moet je je houden aan de richtlijnen die er zijn vanuit de luchtvaartmaatschappijen. Niet iedere koffer mag namelijk als handbagage mee aan boord. En de regels kunnen ook nog eens per luchtvaartmaatschappij verschillen. Je bent dan met name gebonden aan regels wat betreft de afmeting van de koffer. Maar je wil natuurlijk ook een koffer die stevig is, waar je voldoende ruimte in hebt en die er goed uitziet.

Afmetingen handbagage voor in het vliegtuig

Over het algemeen kun je de volgende regels aanhouden qua afmetingen van de handbagage:

▸ 55 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep

Let er wel op dat dit dus per luchtvaartmaatschappij verschillend is. Hier vind je alle regels per maatschappij op een rij. Je doet er goed aan om voor vertrek te controleren wat de regels voor jouw vlucht zijn. Sommige airlines hebben bij het boarden een voorbeeld staan waar je handbagage in moet passen. Over het algemeen wordt over een centimeter meer of minder absoluut niet moeilijk gedaan.

Dit is de perfecte koffer om te reizen met handbagage

Met de Harlem uit de Green Collectie van Princess Traveller zit je helemaal goed. Eén van de belangrijkste dingen voor een comfortabele reis is dat een koffer ‘prettig rolt’ op vier wielen, en dat doet deze. De Harlem koffer is ook nog eens duurzaam: gemaakt van gerecycled materiaal. Je hebt een geïntegreerd TSA cijferslot en een handige bekerhouder aan de achterkant. En zeker zo belangrijk: hij is enorm sterk én licht.

De perfecte koffer om te reizen met alleen handbagage: de Harlem van Princess Traveller

BRON