8 dingen die je moet weten over wintersport in Andorra

Bij wintersport in Europa denk je zeer waarschijnlijk meteen aan de Alpenlanden. Maar er is nóg een gebergte waar je fantastisch kunt skiën: de Pyreneeën. Tussen de hoge bergtoppen van de Pyreneeën ligt een van de kleinste landen van Europa: Andorra. Een prinsdom, een dwergstaat, omgeven door Spanje en Frankrijk. En… het is ook nog eens een hele interessante wintersportbestemming!

Andorra, waar ligt dat ook alweer?

Andorra is klein: slechts 468 km2. Dat is ongeveer net zo groot als het eiland Texel. Er is één doorgaande weg die het land doorkruist, met een grensovergang aan de Spaanse zijde en een aan de Franse zijde. Het kleine land ligt dus volledig ingesloten tussen deze twee landen: precies tussen Toulouse en Barcelona in.

Er wordt Catalaans gesproken. Al spreken de meeste mensen ook enigszins Engels en kun je met Frans en Spaans – of de nodige handgebaren – altijd wel duidelijk maken wat je nodig hebt.

Omdat er in Andorra nauwelijks dorpen en steden te vinden zijn, en dit land in feite volledig uit bergen bestaat, is de outdoor-vibe die hier hangt aanstekelijk. De mensen zijn het liefst de hele dag buiten, in de bergen, en geef ze eens ongelijk. Het is een waanzinnige natuurbestemming om te hiken, fietsen, langlaufen of skiën. Het is een land waar je als wintersporter een keer móét zijn geweest. Dit moet je weten over wintersport in Andorra!

Maak je klaar voor een verrassend leuke wintersport in Andorra

Scroll naar boven