8 manieren om net zo gelukkig te zijn als de Finnen

Voor de zesde keer op rij zijn de Finnen door het jaarlijkse World Happiness Report benoemd tot de gelukkigste mensen ter wereld. Hoe doen ze dat toch en hoe kun jij dit gevoel ook ervaren? Wij bezochten Fins Lapland in juni om de zomer op haar mooist te beleven.

1. Één zijn met de natuur

Zodra het vliegtuig de landing inzet, zie je het meteen. Fins Lapland heeft een waanzinnige natuur. Bossen zover als je kunt kijken en ontelbaar veel meren. En dat waarderen ze meer dan gemiddeld. Die waardering is zo groot dat ze er een naam aan hebben gegeven; Jokamiehen oikeudet. Waarmee wordt aangegeven dat de Finse natuur open is voor iedereen en dat iedereen het recht heeft dit te ontdekken en te ervaren. 
En dat doen de Finnen dan ook. Zij brengen bovengemiddeld veel tijd door in de natuur. Lopend door de bossen en ze nemen, zodra ze de kans krijgen, een duik in één van de vele meren die het land rijk is. Zelfs rijdend in de auto ervaar je hoe bijzonder het hier is. Eindeloze bossen, typische rode houten huisjes langs de kant, de weg die voor je uit slingert zonder dat je maar een auto tegenkomt. File? Bijna ondenkbaar. Bijna, want de kans dat je voor een groep overstekende rendieren even moet remmen is groot. Maar ja, dan ben je wel weer echt één met de natuur!

Ontdek de waanzinnige natuur in Fins Lapland

Scroll naar boven