Aan de leer: hier vind je workshops pottenbakken

Omdat het rustgevend is, je snakt naar een persoonlijk servies óf gewoon iets nieuws wilt leren. Hier kun je workshops pottenbakken volgen. 

Ambachten zijn weer helemaal terug. Misschien heb je je breinaalden weer uit de kast gehaald of bak je je eigen broden. En ook pottenbakken maakt een comeback. Omdat het gewoon heel leuk om te doen is, misschien. Of omdat het fijn is om met je handen bezig te zijn.

Wat de reden ook mag zijn, workshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook pottenbakker worden, al is het voor één dag? Check deze workshops en cursussen eens.

Volg een workshop pottenbakken

Studio Verslingerd – Nijmegen

Bij het atelier van Maaike Janssen kun je niet alleen workshops volgen, maar ook cursussen. Een workshop duurt zo’n anderhalf uur en is geschikt voor maximaal zes personen. Boek je een cursus, dan krijg je in totaal vier lessen van ieder twee uur.

Naar de website. 

House of Clay – Utrecht

Ook bij House of Clay kun je zowel een eendaagse workshop volgen als een cursus doen. De cursussen zitten op dit moment vol, maar de workshops van ongeveer twee uur zijn nog steeds te boeken.

Naar de website. 

Studio Bloei – Eindhoven

Je kunt hier niet alleen workshops en cursussen volgen, er is ook een online platform, inclusief heel veel videolessen én een community. Leuk!

Naar de website. 

Clay Café Nederland – Haarlo

Hier vind je allerlei verschillende cursussen en workshops rondom keramiek en ze worden zowel in het Nederlands als Engels gegeven. Zo kun je kiezen voor een workshop met de draaischijf of juist een les kleien met de hand.

Naar de website. 

Meer lezen

Inspiratie nodig? Iefke de Roos maakt uniek keramiek. 
Je kunt ook terecht bij het Arnhems Keramiek Atelier. 

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Anne Nygård/Unsplash.com
Gepubliceerd op 17 februari 2024

Scroll naar boven