Acht keer: de mooiste natuur in Europa!

Europa barst van de mooie natuur. Daarvoor hoef je helemaal niet ver weg, het is dichtbij dan je denkt. Hoge bergtoppen met eeuwig ijs, spuitende geisers en magische krijtrotsen. Europa heeft zoveel mooie natuurgebieden. Niet alleen in de Alpen maar ook in IJsland, Engeland en Noorwegen. Maar waar vind je nu de mooiste natuur in Europa? Wij hebben de mooiste natuurgebieden voor je op een rijtje gezet! Acht plekken waar iedere natuurliefhebber ooit een keer moet zijn geweest.

1. Gletsjers in Zwitserland

Het eeuwige ijs in Zwitserland mag in dit lijstje niet ontbreken. Zwitserland heeft een aantal gletsjers, hoewel ook hier de opwarming van de aarde de laatste jaren – helaas – goed zichtbaar is. De ijsmassa’s worden kleiner, al zijn het nog steeds zeer imposante plekken om te zien.

De meeste gletsjers in Zwitserland vind je in de Zwitserse Alpe in de kantons Wallis, Graubünden en het Berner Oberland.

De grootste gletsjer van Zwitserland (én van de Alpen) is de Aletschgletsjer, die zich uitstrekt over een lengte 23,6 kilometer. Door UNESCO is dit eeuwige ijs op de werelderfgoed geplaatst en dat is niet voor niets. Veel mooiere natuur ga je in Europa niet vinden. Zowel in de zomer als in de winter zijn de Zwitserse gletsjers toegankelijk: in de winter om te skiën, in de zomer voor spectaculaire bergwandelingen.

Nog meer mooie gletsjers in Zwitserland:

Morteratschgletsjer
Rhônegletsjer
Triftgletsjer

Een ijsgrot in een van de gletsjers in Zwitserland

Scroll naar boven