Categorieën
RSS feeds

Aftellen tot de F1 Grand Prix van Las Vegas in november 2023

In 2023 is de Formule 1-kalender een unieke race rijker. Na 41 jaar keert de Grand Prix eindelijk weer terug naar Las Vegas en wel op 16, 17 en 18 november 2023. Een race waar F1-fans nu al naar uitkijken. Met nog minder dan een jaar te gaan, kan het aftellen beginnen.

Nachtrace over The Strip

Het is niet de enige F1-race in Amerika die op de planning staat: ook in Austin en Miami zal volgend jaar geracet worden.

In 1981 en 1982 werd er al eens een Grand Prix in Las Vegas gehouden. En in november 2023 komt daar weer een vervolg op. Eerlijk gezegd is dat niet zo’n vreemde keuze. Opwinding en spanning horen natuurlijk bij een stad als Vegas, maar óók bij de racesport. Het is de perfecte combinatie dus.

Eén van de leukste dingen aan Las Vegas is natuurlijk hoe deze stad verlicht wordt als het avond is. Al die casino’s, hotels en trouwkapellen zijn ‘s avonds pas echt indrukwekkend als de neon-verlichting de straten kleur geeft. Als de zon onder is, komt deze stad pas echt tot leven. En het bijzondere aan de GP van Las Vegas is dat deze ook ‘s nachts gehouden wordt. Niet alleen voor de coureurs leuk, maar zeker ook voor toeschouwers of voor iedereen die via een livestream kijkt.

Het parcours

Wie weleens in Vegas is geweest, weet dat de straten vrij recht-toe-recht aan zijn. Dat is niet bepaald een ideaal parcours voor een Formule 1-race, want die heeft ook bochten nodig om het spannend en uitdagend te maken. Toch hebben ze er een aantrekkelijk parcours van weten te maken. Lange rechte stukken worden afgewisseld met flink wat bochten, al zijn de inhaalmogelijkheden wel enigszins beperkt. Uiteraard wordt er ook over The Strip geracet, een lang recht stuk, waarbij de snelheden naar verwachting tot boven de 340 km/uur zullen gaan. En dat wordt heel bijzonder, als Max Verstappen voorbij The Bellagio, MGM Grand en The Mirage racet.

Het circuit van de nachtrace in Vegas is in totaal 6,12 km lang met 14 bochten, waar 50 rondes zullen worden gereden.

BRON