Akwasi dankbaar voor steun na racistische berichten rond deelname ‘De slimste mens’

Rapper en omroepbaas Akwasi heeft veel steunberichten gekregen na zijn deelname aan televisiequiz De slimste mens en de golf van racistische berichten die daarop volgde. Dat schrijft hij op Instagram.

Hij heeft onder meer een foto geplaatst van een briefje onder een ruitenwisser met daarop de tekst “I love you Akwasi!”. “Ook al mijn verschillende inboxen zijn werkelijk ontploft en overladen met liefde”, schrijft hij.

Op screenshots van andere berichten die hij deelt is onder meer te lezen dat iemand hem veel geluk en “minder bliksem- en meer lachbuien” toewenst. De 35-jarige medeoprichter van Omroep Zwart schrijft dat hij steun heeft gekregen “vanuit alle hoeken van Nederland, maar ook van Nederlanders die in het buitenland wonen en zelfs van mensen die de taal niet spreken”.

Winnaars spreken zich uit

Akwasi spreekt zijn dank uit voor de steun die hij heeft ontvangen, en zegt erdoor geïnspireerd te zijn om weer nieuwe dingen te maken. “Dus ik ben maar weer aan het schrijven geraakt. Te lang niet gedaan! Wie weet waar dit toe leiden zal.”

Winnaars van De slimste mens spraken zich afgelopen week gezamenlijk uit tegen de racistische berichten die op X verschenen na de deelname van Akwasi aan de show. Omroep KRO-NCRV, verantwoordelijk voor de quiz, besloot naar aanleiding van de berichten het platform te verlaten.

Scroll naar boven