Baby on board-bordje: onzin of nuttig?

Je ziet ze wel eens rijden: auto’s met een opvallende gele ‘Baby on board’-sticker. Niet bedoeld om eventuele fileflirters duidelijk te maken dat je passagiers onder de 18 op de achterbank hebt, maar om te laten weten dat je belangrijke cargo vervoert. Een baby, dus.

Back off, bumperklevers

Het is voor veel ouders een van hun ergste nachtmerries: een aanrijding krijgen met hun kind in de auto. Uit onderzoek van Ouders van Nu blijkt dat de meeste kopers het bordje dan ook aanschaffen uit veiligheidsoogpunt. Door het te bevestigen aan de achterruit, hopen zij dat bumperklevers zich even kunnen inhouden en andere weggebruikers er in hun rijgedrag rekening mee houden dat er een klein kind in de auto voor of naast hen zit.

Kind kwijt

Ook genoemd door de kopers van een dergelijk bordje is, dat ze hopen ze dat hulpdiensten bij een ongeluk sneller naar een kind gaan zoeken. Makes sense. Maar vertelt een woordvoerder van de brandweer aan Nu.nl: “Wij kijken niet naar het bordje, maar controleren altijd zelf wie er in het voertuig zit of zat. Het kan immers ook zo zijn dat een auto wel zo’n bordje heeft, maar dat er op het moment van het ongeval maar één persoon in de auto zat. Aanwezige kinderzitjes zijn altijd een goede indicatie voor de aanwezigheid van kinderen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ouders van Nu, Nu.nl

 

The post Baby on board-bordje: onzin of nuttig? appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven