B&B Vol Liefde: Hoeveel kost het om in de B&B van Petri te verblijven?

Petri Damen (59) is een van de deelnemers van B&B Vol Liefde die weet wat ze wil, misschien soms een beetje te goed. Deze ondernemende en actieve vrouw woont samen met haar hond Victor in het chambres d’hôtes MaDamenFrance. Hoeveel kost het eigenlijk om in haar Franse bed and breakfast te slapen?

Petri woont dus samen met haar hond in het pittoreske huisje dat we hebben gezien in B&B Vol Liefde in Monclar – Nee niet Monclair.  Ze vindt het belangrijk dat haar partner Frans spreekt, maar zich ook niet te veel bemoeit met de bed and breakfast. Ze is al twaalf jaar alleen en daar wil ze graag verandering in brengen.

Het échte Franse leven

Op Petri’s website Madamenfrance beschrijft ze de bed and breakfast als ‘het échte franse leven’. De bed and breakfast is een oud doktershuis, met drie kamers. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer en een fijne tuin. Op haar website zie je wederom ook wat terug van Petri’s interesses, ze houdt bijvoorbeeld van lange lunches met lekkere wijn en chillen met haar hondje.

Chambre Simone

In Chambre Simone slaap je in een kingsize bed. De kamer heeft een haard en stenen muur waardoor er een relaxte sfeer hangt. Je hebt je eigen badkamer en toilet, maar ook een balkon waar je kan genieten van het landschap. Bij warm weer kan je gebruikmaken van een ventilator en bij koud weer kan je een heerlijke kop koffie of thee voor jezelf zetten. De kamer heeft ook een zithoekje. Een ontbijtje zit inbegrepen. Wat je hiervoor betaalt? 85 euro per nacht.

Chambre Francoise

In Chambre Francoise slaap je iets kleiner, maar niet minder fijn. Je ligt op een boxspring die opgedeeld kan worden in 1-persoonsbedden. Er is een mogelijkheid voor een derde bed. De kamer heeft een eigen badkamer met een bad-douchecombinatie, twee wasbakken en een eigen toilet. Net als in de vorige kamer kan je ’s ochtends zelf een kop koffie of thee zetten en opdrinken in de zithoek. Petri verzorgt ‘s ochtends je ontbijt. Deze kamer kost wederom 85 euro per nacht.

Chambre Marguerite

In Chambre Marguerite slaap je op een boxspring, deze kan opgedeeld worden in 1-persoonsbedden. Er is een mogelijkheid voor een derde bed. De kamer heeft een eigen toilet en badkamer. Er is een zithoek, waar je kan genieten van een zelf gezette kop koffie of thee. ’s Ochtends wordt er een goed ontbijt verzorgd. Het kost 75 euro per nacht om hier te slapen.

Dit artikel verscheen eerder op Veronica Superguide.

Meer lezen

B&B Vol Liefde: Hoeveel kost het in de B&B van Debbie te verblijven?
Vakantiehuisjes in Frankrijk: logeren aan de kust
Annemieke ontvangt gasten in een oude boerderij in Frankrijk

Tekst June Reijinga Fotografie RTL via Veronica Superguide
Gepubliceerd op 23 augustus 2023

Scroll naar boven