Bente leeft langzaam: een bucketlist om de herfst meer te beleven

Bente van de Wouw is online editor van Flow en deskundige op het gebied van introversie en slow life. Deze keer maakte ze een bucketlist om de herfst bewuster te beleven. 

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit, de herfst. Zodra het in de vroege avond weer donker wordt en ik steevast een jas nodig heb als ik naar buiten ga, ben ik in mijn hum. Het is mijn lievelingsseizoen en ik weet niet precies waar dat aan ligt.

Misschien zijn het de knusse avonden met koppen thee, dekens en de kaarsen aan. Misschien ook de bossen die zo mooi oranje en geel kleuren. De goede boeken die in dit seizoen verschijnen, de pyjamadagen zonder schuldgevoel. De verse soepen, appeltaarten en chocolademelk.

De seizoenen bewust beleven

Jammer, vind ik het daarom, dat die herfst ieder jaar weer voorbijvliegt zonder dat ik er echt bij stil heb gestaan. Dan bedenk ik in september weer allerlei dingen die ik wil doen, om in december te concluderen dat ik niets daarvan kan afvinken. Dan ben ik niet naar die boerderij geweest om pompoenen uit te zoeken, heb ik geen kastanjes geraapt of appeltaarten gebakken. Heb ik geen vollemaanwandeling gemaakt of gekampeerd. Terwijl ik het juist zo belangrijk vind om de seizoenen bewust te beleven. Het is niet voor niets onderdeel van langzaam leven.

Daarom besluit ik het dit jaar anders te doen. Hoewel ik een grote hekel heb aan bucketlists – want ze klinken me te trendy in de oren – maak ik er toch een. Met daarop allerlei dingen die ik deze herfst wil doen. Op 21 december is het dan de bedoeling dat ik ze heb afgestreept. Allemaal hoeft echt niet, maar met een aantal ‘checks’ ben ik al blij.

Ook zo’n lijst maken? Hieronder deel ik ter inspiratie die van mij.

Bentes bucketlist voor de herfst

Kamperen in het bos
Een trui breien
Een pompoen uitsnijden
Iets bakken
Een brief naar iemand schrijven
Wandelen in de natuur
Een nachtje weg
Een filmmarathon houden
Kampvuur avond met s’mores
Naar de Efteling
Geurkaarsen branden
Een hele dag lezen

Meer lezen

9 creatieve hobby’s om deze herfst te proberen.
Zo ga je om met een herfstdip en sombere gevoelens als het kouder wordt.
Hier kun je de mooiste herfstwandelingen maken.

Tekst en fotografie Bente van de Wouw
Gepubliceerd op 27 oktober 2023

Scroll naar boven