Binnenkant van je auto saai? Misschien inspireren deze taxiplafonds je

India is een kleurrijk land. Zelfs de plafonds in Indiase taxi’s zijn een waar kunstwerk. Rachel Lopez fotografeert ze en plaatst ze op haar Instagram.

Auto’s zijn vanbinnen vaak maar saai. Behalve Indiase taxi’s, zien we op de foto’s van Rachel. Het resultaat van haar ritten is een vrolijke verzameling aan kleuren en patronen. Rachel in een artikel voor Pri.org: “Ik maakte mijn eerste foto in april 2017: een chocoladebruine achtergrond met daarop aardbeien in onnatuurlijke kleuren.”

Na die eerste foto besloot ze iedere taxirit in een auto met een bijzonder plafond vast te leggen. De ene keer is dat een grote geïllustreerde fruitschaal, een andere keer een kleurrijk patroon van cirkels, driehoeken of allerlei vormen door elkaar.

Haar verzameling leverde haar al ruim twaalfduizend volgers op. “Mijn volgers bestaan nu uit vrienden en vreemden, die allemaal hun taxiritjes door Mumbai met me delen. Veel locals laten me weten dat die plafonds ze nooit eerder waren opgevallen, en dat ze door mijn Instagram-account pas omhoogkijken tijdens hun ritje.”

Knus ritje

De meeste wagens hebben maar een eentonig interieur van donkere kleuren. En hoewel het pimpen van de buitenkant van je auto niet zomaar gaat, kun je natuurlijk wel aan de slag met de binnenkant.

Want als je vaak onderweg bent, waarom dan niet zorgen voor een vrolijke omgeving? Misschien is het toevoegen van plafondkunst niet haalbaar, maar Rachels plaatjes zijn in ieder geval een fijne inspiratie voor een knus autointerieur. Leg bijvoorbeeld een kleurrijk kussen op de achterbank, hang een dierbare foto op of als je er echt voor wil gaan: maak een borduurwerk op je stoelen.

Meer lezen

Hoe Iraanse betogers zich met protestkunst verzetten tegen het regime
Kunstenaar Stijn D’Hondt maakt kunstwerken van hartslagen.
De boeren in het Indiase Sikkim gaan weer mee in het ritme van de natuur

Tekst Bente van de Wouw, Ruby Wijdenbosch  Fotografie Rachel Lopez
Gepubliceerd op 13 januari 2020, laatst bewerkt op 9 februari 2024

Scroll naar boven