Categorieën
RSS feeds

BOOS: John de Mol wist mogelijk van meer meldingen over Jeroen Rietbergen

John de Mol zou mogelijk op de hoogte zijn geweest van meer meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van voormalig The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen. Dat meldt de YouTube-serie BOOS donderdag op basis van anonieme bronnen.

Deze meldingen zouden bekend zijn bij een contactpersoon binnen de productie en een eindredacteur van Talpa. Het is niet duidelijk of zij De Mol daarvan op de hoogte hebben gesteld.

Vier vrouwen in plaats van één vrouw

Ook is er een telefoongesprek te horen tussen een vermeend slachtoffer en een contactpersoon binnen de productie die verrast waren door de reactie van De Mol in de eerste aflevering van BOOS over The Voice. De Mol zei daarin dat hij van één melding tegenover Jeroen Rietbergen wist. In het opgenomen gesprek tussen de twee anonieme personen is te horen dat vier vrouwen, onder wie medewerkers, melding hebben gedaan. Volgens presentator Tim Hofman hebben meerdere bronnen aan de BNNVARA-serie laten weten dat de productieleiding wist van het wangedrag van Rietbergen.

Lees ook
Buurtgenoten bevestigen: Linda de Mol en Jeroen Rietbergen zijn weer samen

John de Mol wil niet praten over Rietbergen

John de Mol liet woensdag al weten dat hij een gesprek met de makers van BOOS had afgewezen. De Talpa-baas had naar eigen zeggen gevraagd of hij het materiaal van tevoren mocht inzien waaruit zou blijken dat hij van meerdere meldingen tegenover Jeroen Rietbergen op de hoogte was geweest. “Er is ons vervolgens een transcript gestuurd van een heimelijk opgenomen telefoongesprek en een aantal apps”, liet De Mol weten in een verklaring. “De transcriptie van het opgenomen telefoongesprek was geanonimiseerd en geredigeerd. Mede daardoor was het gesprek nauwelijks te begrijpen. Dat maakte het lastig om daarop te reageren.”

Lees ook
Do openhartig over aanranding Jeroen Rietbergen: ‘Ik heb hem vol in zijn gezicht geslagen’

Ook noemde hij het een “valse beschuldiging”. Rietbergen was de muzikaal leider van het programma The Voice en destijds de vriend van Linda de Mol, de zus van John. De Mol erkende in een vorig gesprek met Hofman dat hij inderdaad op de hoogte was van één melding en dat hij Rietbergen hierop had aangesproken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

The post BOOS: John de Mol wist mogelijk van meer meldingen over Jeroen Rietbergen appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON