Categorieën
RSS feeds

Britse Vogue doet dit als eerbetoon aan Queen Elizabeth II

Op de cover van het novembernummer van de Britse Vogue staan geen modellen of bekende sterren zoals normaal. Als eerbetoon aan de vorige maand overleden koningin Elizabeth II is de omslag van het modetijdschrift leeg. Op de lege, Royal Purple cover staat enkel de tekst: “Hare Majesteit de Koningin, 1926-2022.”

Voor het blad, dat al 106 jaar bestaat, is het traditie om ‘op zwart’ te gaan bij de dood van een monarch. Ook bij het overlijden van koning George V in 1936 en koning George VI in 1952 was de omslag leeg.

Royal Purple

De kleur paars is voor Elizabeth heel bewust gekozen, laat het tijdschrift weten. Het is een kleur die in de geschiedenis van het Britse koningshuis vaak te zien was aangezien het vroeger een dure, en dus luxe, kleur was. In de 16e eeuw besloot koningin Elizabeth I dat niemand behalve haar inner circle de koninklijke kleur mocht dragen.

Lees ook
Zo ziet de grafsteen van koningin Elizabeth eruit

Paarse kleur

De Queen droeg zelf tijdens haar kroning een mantel in de paarse kleur en ook de kroon die tijdens haar uitvaart op haar kist stond heeft de kleur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, British Vogue | Beeld: Getty Images

 

The post Britse Vogue doet dit als eerbetoon aan Queen Elizabeth II appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON