Buiten eten in de herfst? Het kan met een buitenfeest

Wie zegt dat buiten eten alleen weggelegd is voor zomergenieters? Juist in de herfst is een buitenfeest een bijzondere ervaring. 

Een mooi opgedekte tafel in een tuin of onder de bomen in het park of het bos, dekens over de stoelen en (nep)kaarsen voor extra sfeer. Buiten eten in de herfst heeft iets magisch. Hoe organiseer je zo’n buitenfeest zonder dat je blauwe vingers krijgt? De Britse tv-chef Clodagh McKenna organiseert ze vaak voor vrienden en familie en geeft tips in een artikel voor Country living.

Zo organiseer je een buitenfeest in de herfst

Gebruik warmtebronnen, zoals een kampvuur (als dit mag) of een elektrisch kacheltje. McKenna neemt ook een gasstelletje (zo een voor op de camping) en een pan mee, zodat ze soep en drankjes opnieuw op kan warmen als ze koud worden.
Leg op iedere stoel een deken zodat niemand het koud krijgt. Heb je te weinig dekens, dan kun je ook wollen truien of vesten klaarleggen.
Plaats warme kruiken op de stoelen. Als je gasten aanschuiven hebben ze een warme stoel en de kruik kunnen ze op hun schoot of achter hun rug leggen.
Kook met ingrediënten uit het seizoen, zoals pompoen, vijgen en appels.
Geef extra sfeer aan je buitentafel met lichtjes, (nep)kaarsen en natuurlijke versiersels zoals dennenappels of mooi uitziende bladeren.
Serveer enkel maaltijden die warm maken. Dus geen koude pasta of salades, maar soepen, curry’s en stoofpotten.

Meer lezen

Van pompoen uithollen tot stoffen verven: DIY’s om deze herfst eens te proberen. 
Hier kun je volgens jullie de mooiste herfstwandelingen maken. 
Bakken in de herfst: 5x recepten die smakelijk zijn voor dit seizoen. 

Tekst Bente van de Wouw  Bron Country living  Fotografie Getty Images
Gepubliceerd op 16 november 2023

Scroll naar boven