Buurtcampings zorgen voor inspiratie en een thuisgevoel in de buurt

Elke week delen we een bijzonder adres. Deze keer: kamperen rondom je éigen adres. Jaarlijks worden er in verschillende parken in Nederland Buurtcampings opgebouwd. Het simpele idee: tijdens een vakantie in dit park mensen met elkaar in contact brengen die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten.

Met tenten, een kampvuur, toiletten en een kleine winkel is De Buurtcamping net een echte camping. De kampeerders komen alleen niet van heinde en ver, iedereen woont om de hoek. Drie dagen per jaar vieren ze samen vakantie, voor de gezelligheid en om elkaar beter te leren kennen. De ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden en voor een thuisgevoel in de buurt.

De Buurtcamping

Directeur Maarten Hupkes vertelt: “De Buurtcamping bewijst dat je niet de halve wereld over hoeft te reizen voor een onvergetelijke vakantie.” Om diversiteit en bijzondere ontmoetingen te stimuleren is een derde van de kampeerplekken gereserveerd voor minima.

Sinds de allereerste editie in 2013 is De Buurtcamping hard op weg om zich in heel Nederland te vestigen. Nog geen buurtcamping bij jou in de wijk? Kijk op Debuurtcamping.nl en sla zelf de eerste haring in de grond.

Meer lezen?

Mensen uit de buurt leren kennen? Eet gezellig samen.
Meer vakantietips van Flow.
Op safari in eigen buurt? Zo start je.

Fotografie Marjolijn Polman
Gepubliceerd op 11 augustus 2023

Scroll naar boven