Categorieën
RSS feeds

Chantal Janzen over nare ervaring bij radioloog: ‘Daarna jarenlang huiverig voor onderzoeken’

Op Instagram deelt Chantal Janzen een nare ervaring die ze meemaakte bij een radioloog. Een paar jaar geleden dacht ze namelijk een knobbeltje in haar borst te voelen. Dat liet ze onderzoeken, maar dat ging niet van harte.

Weer zo’n aanstelster

“Daar (met die knobbel in haar borst, red.) liep ik best lang mee rond, want er zat inmiddels een enorme blauwe plek die ik zelf had veroorzaakt met mijn geduw en gepor omdat ik er alsmaar aan moest zitten”, begint Chantal haar verhaal. “Mijn afspraak voor een mammografie viel aan het einde van de dag en de dienstdoende radioloog kon waarschijnlijk geen tiet meer zien. Want toen hij het resultaat bekeek, zei hij luid zuchtend met rollende ogen: ‘Mevrouw, dit is gewóón klíerweefsel.’ Op zo’n toon van: daar heb je weer zo’n aanstelster. ‘Maar, de officiële uitslag krijgt u later hoor.’”

Verschrikkelijk dom

Chantal schrijft dat ze zich ‘verschrikkelijk dom’ voelde. “Meteen klikte hij het beeld weg. (…) Met een rooie kop van schaamte en ongemak antwoordde ik ook nog eens haastig ‘Oh, sorry, dat wist ik niet.’ (NEE NATUURLIJK WIST IK DAT NIET IK BEN GEEN RADIOLOOG). Hij zei me niet eens gedag, drukte op de knop van het röntgenapparaat, pakte zijn tas en liep de kamer uit.” De presentatrice bleef verbouwereerd achter. Jarenlang bleef Chantal hierdoor huiverig wat betreft onderzoeken, zoals een borstonderzoek.

“Maar hoe dom is dat? En dan vooral van die radioloog, die er door zijn gedrag voor kan zorgen dat een vrouw zich voorlopig niet durft te laten onderzoeken. Ik kan er nu nog kwaad om worden. Niets moet je tegenhouden om je lichaam te laten checken.” Ze wil dan ook aan haar volgers meegeven: “Voel je iets wat je niet vertrouwt, aarzel dan niet, schaam je niet, twijfel niet, doe het. Ga dat onderzoek doen.”

Lees ook
Chantal Janzen druk met geheim project: ‘Nieuws in de maak’

De tekst gaat verder onder de Instagrampost.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official)

Grote shout-out

Op de Instagramfoto bij het bericht poseert Chantal met Linda Hakeboom. Linda heeft borstkanker gehad. Daar is ze van genezen, maar ze is nog steeds herstellende van deze ingrijpende ziekte. “En last but not least: een ongelofelijk grote shout-out naar de vrouw hier links op de foto, die ons allen in alle kwetsbaarheid haar verhaal vertelde, en nog steeds vertelt.” Hakeboom filmde het proces en alles wat ze meemaakte rondom haar ziekte. “Lieve Linda, en eenieder die dit doet, jullie hebben volgens mij maar half door hoeveel je lotgenoten hiermee helpt, en bij iedere lezer/kijker/volger zorgt voor bewustwording.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress

The post Chantal Janzen over nare ervaring bij radioloog: ‘Daarna jarenlang huiverig voor onderzoeken’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON