Château de Chambord: het indrukwekkendste kasteel aan de Loire

Het 16e-eeuwse Château de Chambord is het meest indrukwekkende kasteel van Frankrijk. Het Kasteel van Chambord staat op een gigantisch landgoed in de Loirevallei in de buurt van de rivier Cosson, en wordt omringd door een 32 kilometer lange muur.

Als je op vakantie bent in de Loirevallei is dit een must-see. Een kasteel van dit kaliber heb je ongetwijfeld nog niet eerder gezien. En daar moet je echt even te tijd voor nemen, want Château de Chambord en het omliggende landgoed is groot.

Wil je het kasteel bezoeken, en je bent echt geïnteresseerd in de geschiedenis van het kasteel en al die enorme ruimtes, dan kun je het beste gebruik maken van de Histopad Chambord (verkrijgbaar bij de receptie). Dit is een tablet met navigatie en waarop je tevens kunt zien hoe het hier er in de renaissance heeft uitgezien. Daarnaast zijn er audio- en papieren gidsen beschikbaar. En die heb je echt nodig want het is te groot om zonder enige navigatie hier rond te lopen.

Ontdek het Kasteel van Chambord op de fiets

De omgeving van het kasteel verkennen kun je te voet, met de fiets of met een golfkarretje doen. Te voet is eigenlijk niet te doen, want daarvoor is het landgoed veel te groot. Een rondje om het kasteel maken op de fiets is echter wel aan te raden. Je krijgt dan een veel beter gevoel bij de enorme omvang van dit kasteel waarbij je je zeker gaat afvragen wie dit allemaal heeft bedacht.

Château de Chambord staat in een prachtige omgeving

Scroll naar boven