Categorieën
RSS feeds

Cheers: dit drankje lest het beste je dorst tijdens warme zomerdagen

Pfoe, wat een hitte! Veel drinken is tijdens een hittegolf echt een must. Tijd voor een verkoelend drankje! Maar welk drankje kun je het beste drinken om af te koelen en je dorst te lessen?

Genoeg drinken

Met deze temperaturen is het belangrijk om veel te blijven drinken. Hoeveel je op een dag zou moeten drinken, hangt af van je lichaamsgewicht. Vermenigvuldig je lichaamsgewicht (in kilo’s) met 30 mililiter, dan weet je hoeveel je ongeveer op de dag moet drinken. Als je 70 kilo weegt, moet je circa 2,1 liter water drinken. Op een warme zomerdag mag je gerust wat meer water drinken om uitdroging te voorkomen.

Maar welk drankje kun je het beste drinken om je dorst te lessen tijdens warme dagen?

Lees ook
Zweten geblazen: zo houd je je hoofd koel met deze hitte

Drankje voor de dorst

Tijdens warme dagen zijn we vaak geneigd om veel ijsblokjes in ons drankje te doen. Bij flinke dorst is het slimmer om water op kamertemperatuur te drinken. Dit neemt je lichaam sneller op dan een extra koud drankje. Je kunt wel wat citroensap toevoegen, volgens experts heeft dit een verfrissend effect. 

Ja, het is misschien raar, maar toch echt waar. Een warme kop thee is verfrissender dan koel drinken. De warmte van de thee zorgt ervoor dat je gaat zweten waardoor je lichaam afkoelt. Ben je oververhit, dan kun je dus beter een kop thee zetten dan ijsblokjes tevoorschijn halen.

Drankjes waar veel suiker in zit zijn geen goede optie tijdens warme dagen. Van suiker krijg je meer dorst. Een glas water is een betere keuze! Geen zin in simpel water? Je kunt je water pimpen met lekker fruit

Hoe lekker het ook is om tijdens die zwoele zomeravonden wijntje te drinken of een biertje open te trekken, alcoholische dranken hydrateren je lichaam niet en hebben een uitdrogend effect. Wil je wel graag dat ene wijntje of een lekkere cocktail drinken, drink dan dan een glaasje water. 

Cheers!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Getty Images

The post Cheers: dit drankje lest het beste je dorst tijdens warme zomerdagen appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON