Categorieën
RSS feeds

Dagboek Merel: ‘Deze vakantie is veranderd in een nachtmerrie’

Merel Gerards is gescheiden van Bas, de vader van haar kinderen Teun en Puck. Ze heeft een relatie met Richard, van wie ze zwanger is, en werkt als leerkracht op een lagere school, waar ze de onverwacht overleden directeur vervangt.

Wat voorafging:

Richards zoon Jim heeft een ongeluk gehad en ligt in Griekenland in het ziekenhuis.

Nachtmerrie

“Moeten we haar niet ophalen van het vliegveld?”

Richard schudt zijn hoofd. “Nee, ze wilde per se een taxi nemen. En als Ginette iets in haar hoofd heeft, dan krijg je het er niet makkelijk uit.”

“Nee, dat blijkt,” zeg ik. Het klinkt onaardiger dan ik wilde. Deze vakantie is echt met de snelheid van het licht veranderd in een nachtmerrie. Het belangrijkste is uiteraard dat Jim er weer snel bovenop komt, en ergens vind ik het fijn voor hem dat zijn moeder komt, maar tegelijkertijd geloof ik dat we dit prima zelf hadden kunnen oplossen. Richard is een geweldige vader.

Sterre en Jula zijn naar het strand met Teun en Puck. Het zijn zulke lieve meiden, het kwam niet eens in ze op om hun eigen ding te doen vandaag. En zij maken zich natuurlijk ook zorgen om Jim. Die houdt zich kranig, maar is nu vooral groggy van de pijnstillers. Hij voelt zich vreselijk schuldig omdat hij een scooter heeft gehuurd terwijl hem dat nadrukkelijk verboden was, en dan ook nog eens illegaal bij een of andere vage nepverhuurder.

Gelukkig denkt Richard hetzelfde over dit soort dingen als ik: ja, het is oerstom, maar hij is veertien. Dan maak je fouten en neem je slechte beslissingen. Soms héél slechte, want het had totaal anders kunnen aflopen, maar het gaat nu maar om één ding: Jims herstel.

In het ziekenhuis

“Papa, weten ze al wanneer ik geopereerd word?” vraagt Jim. Hij heeft dezelfde vraag een halfuur geleden ook al gesteld, maar hij is zo high als een papegaai.

Dan zwaait de deur open. De vrouw in het bed naast Jim schrikt ervan. Ginette rent op Jim af en drukt hem tegen zich aan. “Och lieverd toch,” jammert ze. “Mama is hier.”

“Au mam, mijn arm.”

“Sorry, sorry.” Ze laat hem vrij uit haar houdgreep. “Alles komt goed engel, ik ben er.”

Richards telefoon gaat. “Sorry, deze moet ik even nemen,” zegt hij en loopt langs ons de ziekenzaal uit.

“Gaat hij nou gewoon bellen terwijl zijn zwaargewonde zoon hier halfdood in een ziekenhuisbed ligt? Hij is toch niet aan het werk, hè? Ongelooflijk, sommige dingen veranderen ook nooit.”

“Ginette, kom op. Ik snap dat je overstuur bent, maar Jim is oké. Hij heeft schaafwonden en ja, hij moet aan zijn been geopereerd worden. Maar hij is niet in levensgevaar. Je had echt niet helemaal hoeven komen.”

‘Natúúrlijk ben ik gekomen. Mijn kind ligt in een Grieks ziekenhuis. Dan ga ik toch niet aan de Côte d’Azur op een strandbed liggen? ”

“Nee, misschien niet. Maar Ginette, natuurlijk is Richard niet aan het werk. Hij wil Jim voor de operatie naar een privékliniek verplaatsen. Hij vindt het hier niks. Ik denk dat hij nu net werd teruggebeld.”

“Oh, oké dan.” Ze zucht. “Ik bedoel het niet zo slecht. Ik ben gewoon megagestrest. Jij bent ook moeder, Merel, kun je je voorstellen hoe dit voelt? Horen dat je kind een ongeluk heeft gehad en je ik weet niet hoeveel kilometer van hem weg bent?”

Ik denk terug aan de keer dat ik – samen met Richard nota bene, vlak voor we iets kregen – het schoolkamp van groep 7/8 begeleidde en Puck bij Bas haar arm brak. Ik liet alles uit mijn handen vallen en vertrok.

Lees ook
Dagboek van Merel: ‘Wordt onze villa overgenomen door de vriend van de ex-vrouw van mijn partner?’

Ik knik. Ginette kijkt om zich heen. “Het ziet er inderdaad een beetje oud en krakkemikkig uit. Zijn de artsen wel goed?” Ik trek een grimas. “Ze staan niet al te goed bekend. Bovendien spreken ze nauwelijks drie woorden Engels.” Dan komt Richard binnen. Hij kijkt opgelucht. “Het is gelukt. Er is een privéambulance onderweg.”

“Gelukkig,” verzucht Ginette. “Maar we hebben één probleem. Er is geen hotelkamer meer vrij op het hele eiland. Jullie hebben een villa gehuurd, toch?”

Dit Dagboek van Merel staat in Flair 34-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

 Beeld: Getty Images

The post Dagboek Merel: ‘Deze vakantie is veranderd in een nachtmerrie’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON