Categorieën
RSS feeds

Dagboek van Merel: ‘Wordt onze villa overgenomen door de vriend van de ex-vrouw van mijn partner?’

Merel Gerards is gescheiden van Bas, de vader van haar kinderen Teun en Puck. Ze heeft een relatie met Richard, van wie ze zwanger is, en werkt als leerkracht op een lagere school, waar ze de onverwacht overleden directeur vervangt.

Wat voorafging:

Richards ex-vrouw Ginette is naar Kos gekomen en wil bij Merel en haar samengestelde gezin logeren.

De ex-vrouw op bezoek

“Ik zit met een cappuccino op het terras van onze vakantievilla. Het is nog geen halfacht, maar warm. Het tuinhek zwaait open en Ginette, in een driekwart sportlegging, jogt de tuin in. Ze haalt haar AirPods uit haar oren en legt ze op tafel. “Poeh, wat een hitte. Ik moet eigenlijk nóg vroeger gaan.” Theatraal veegt ze haar voorhoofd af. Ik zie eerlijk gezegd geen druppel zweet.

Je merkt aan alles dat Ginette extreem sportief is. Ze is bijna tien jaar ouder dan ik, maar ziet er geweldig uit: ultraslank, fit en met een prachtige bos donkerbruin haar. Het is niet ideaal dat ze er is, helemaal niet omdat ze in onze villa verblijft, maar we maken er maar het beste van.

Sowieso is niets in deze vakantie zoals ik het me had voorgesteld. Jim ligt nog steeds in de kliniek, waardoor Kees hun slaapkamer voor zichzelf had. Hij is verhuisd naar een piepklein kamertje – de enige ruimte die nog over was – en Ginette slaapt nu in zijn kamer.

“Ik ga douchen en dan maar weer naar de kliniek,” zegt ze, maar als ze zich wil omdraaien, knijpt ze haar ogen tot spleetjes en spitst haar oren. Ook ik hoor een stem achter de tuindeur, en een kofferbak die wordt dichtgegooid.

Nog meer bezoek

“Dat lijkt wel… Philippe!” Een bezwete vijftiger in een overduidelijk peperduur overhemd gooit het tuinhek open. Hij laat zijn trolley staan en opent zijn armen voor Ginette, die hem omhelst. “Poeh, jij kunt ook wel een douche gebruiken,” snuift ze. “Wat doe jij hier in godsnaam?”

“Tja, economy class, vreselijk. Maar ik moest naar je toe. Zonder jou was er niks meer aan in Saint Trop.” Ik merk dat ik met open mond naar het stel zit te kijken. Gebeurt dit echt? Wordt onze villa ook nog overgenomen door de vriend van de ex-vrouw van mijn partner? Het is zo absurd dat ik alle zeilen bij moet zetten om niet te lachen.

“Wat is hier aan de hand?” vraagt Richard, die met natte haren het terras op loopt. Hij lijkt even van z’n stuk gebracht als hij Philippe ziet. “Philippe? Wisten we dat jij zou komen? Nee toch?” Hij kijkt hulpeloos naar mij. “Sorry, ik loop een beetje over.”

Philippe gaat zitten en dept zijn voorhoofd met een zakdoek. “Ik heb verderop een huisje gehuurd. Dan heeft iedereen weer de ruimte.” Hij klinkt luid en kordaat.

“Ik dacht dat er nergens meer plek was?” zegt Ginette, die achter haar vriend staat en haar handen op zijn schouders heeft gelegd.

“Schát.” Philippe rolt met zijn ogen, waarmee hij ongetwijfeld bedoeld dat hij zo zijn connecties heeft of vakantiegangers heeft laten uitzetten of iets dergelijks.

“Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dit,” zegt Richard. “Jim mag pas over een dag of vijf uit de kliniek, en wij moeten morgenmiddag uit dit huis.”

“Bedoel je dat jullie ook in ons huis willen?” vraagt Philippe. “Dat kan, volgens mij zijn er zes slaapkamers.”

Lees ook
Dagboek Merel: ‘Kees hijgt en is overduidelijk in shock, hij veegt een traan van zijn wang’

Op dat moment stappen Jula en Sterre gearmd de tuin in. Ik had kunnen weten dat zij helemaal niet in bed lagen. “Philippe? Wat doe jij nou weer hier?” Sterre begint keihard te lachen. Ze heeft overduidelijk een slokje op.

“Wat is dat met een ander huis,” vraagt Jula. Mogen we langer blijven? Please, tante Merel?” Ik kijk van Jula naar Richard. “School begint nog niet, dat weekje is geen ramp, toch?”

Richard haalt zijn schouders op. “Ik vind het prima. Ik zou zelf het liefst blijven, voor Jim. Maar ik móét naar huis. Ik heb overmorgen die grote pitch, en ze staan dan ook voor dag en dauw voor de deur om verder te gaan met de verbouwing.”

Bij het woord ‘verbouwing’ heeft Richard ineens de volle aandacht van Sterre. Ze lijkt in één klap nuchter.

Dit Dagboek van Merel staat in Flair 33-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

 Beeld: Getty Images

The post Dagboek van Merel: ‘Wordt onze villa overgenomen door de vriend van de ex-vrouw van mijn partner?’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON