Categorieën
RSS feeds

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

Er zijn maar weinig wereldsteden die kunnen tippen aan de veelzijdigheid van Kaapstad in Zuid-Afrika. Het is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Dat heeft te maken met de geschiedenis van Kaapstad, de Moederstad, maar zeker ook met de schitterende ligging. Hier vind je de mooiste stranden die je ooit gezien hebt. Het bruisende stadsleven maakt alle dagen hier bijzonder. En of het nu de bestemming van je reis ja, of het startpunt van misschien wel een rondreis door Zuid-Afrika: hier móét je een keer zijn geweest.

Er is in Kaapstad zoveel te doen en te zien, dat je er minimaal vijf dagen voor uit moet trekken om al het moois dat deze stad je wilt geven op te kunnen nemen. Het is de ultieme stad voor levensgenieters en voor sportievelingen. Pas maar op dat je je hart niet verliest aan deze stad, je zal niet de eerste zijn… Ook naar Kaapstad? Dit zijn de 10 coolste dingen om te doen!

▸ Tip: wil je de Nederlandse winter ontvluchten, reis dan naar Kaapstad, waar in december de zomer aanbreekt!

1. Naar de markt op zaterdag

Op zaterdag is het markt in Kaapstad. De allerleukste markt is de Oranjezicht Farmers Market (Granger Bay – Waterfront) waar je bij tientallen ambachtelijke kraampjes geniet van verrukkelijke lokale specialiteiten. Je kunt er ook nog eens allerlei hippe spulletjes kopen en chillen op het terras in de zon, en dat allemaal met prachtig uitzicht op zee. Of ga naar de Old Biscuit Mill, in het hippe Woodstock, omringd door creatieve boetiekjes en interieurwinkels. Beide markten zijn op zaterdag geopend van 08.00 tot 14.00 uur, en Oranjezicht ook op zondag en woensdag.

De Oranjezicht Farmers Market op zaterdag

BRON