Categorieën
RSS feeds

De 10 coolste dingen om te doen op Aruba!

Aruba is één van de mooiste eilanden van het Caribisch gebied en de perfecte vakantiebestemming. Aruba heeft alles! Schitterende zandstranden met hagelwit zand, een helder blauwe zee die perfect is om in te zwemmen en volop goede restaurants en beach bars.

Het is onmogelijk om je niet thuis te voelen op Aruba. Een paradijselijk eiland waar zo veel toffe dingen te doen zijn! Benieuwd wat je absoluut niet mag missen wanneer je op Aruba bent? Wij hebben de tien coolste dingen om te doen op Aruba voor je op een rij gezet!

Aruba: handig om te weten

Aruba is een land dat tot ons eigen Koninkrijk der Nederlanden behoort. Het Nederlandse eiland ligt voor de kust van Venezuela en hoort bij de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Qua oppervlakte (180 km²) is het ongeveer te vergelijken met het eiland Texel. Je bent dus vrij snel van A naar B, afstanden zijn niet groot. Een huurauto is wel heel handig om te hebben als je wat van het eiland wil zien, omdat met openbaar vervoer reizen niet echt handig is.

De vliegtijd Amsterdam-Aruba bedraagt 10 uur
Het tijdsverschil Nederland-Aruba is 6 uur
Dushi is het lokale stopwoordje dat ‘lieverd’ betekent, je kunt het tegen iedereen zeggen

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Al in 1499 werd het eiland ontdekt en sinds 1636 is het overgenomen door Nederlanders. Nederlands en Papiamento zijn de officiële talen, wat betekent dat je hier tijdens je vakantie dus gewoon Nederlands kunt praten! De bijnaam van Aruba is One Happy Island en dat is niet voor niets. Met prachtige stranden, wuivende palmbomen en een aangename temperatuur is het een plek waar je vanzelf gelukkig wordt. En zeker wanneer je deze tien leuke dingen gaat doen op Aruba!

▸ goedkope vliegtickets boek je het beste via Vliegtickets.nl of via TUI Fly

Op dit zonovergoten eiland voelt iedereen zich thuis

BRON