De 12 leukste dingen om te doen in Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een van de steden waar je een keer geweest móét zijn. Het is een echte wereldstad. Hypermoderne en compleet vervallen gebouwen staan hier zij aan zij. In Bangkok is het warm, een tikkeltje benauwd zelfs, en er heerst een ongecontroleerde chaos, zeker in het verkeer. Tuktuks, auto’s en scooters razen langs elkaar heen en produceren een ongekende herrie. Omarm die chaos, het is de enige manier om écht goed van Bangkok te genieten. Voor veel reizigers is het het startpunt van een rondreis door Thailand. Den betere plek kun je niet bedenken om te beginnen. Er is zoveel te doen in Bangkok. Vergeet in ieder geval niet om uitgebreid de tijd te nemen voor eten en drinken. Thailand is dé culinaire hemel op aarde, en Bangkok is daar de hoofdstad van.

12 tips om te doen in Bangkok

Bangkok wordt ook wel de ‘Stad der engelen’ genoemd. Maar wist je dat deze stad nóg een naam heeft? De ceremoniële naam van de stad begint met ‘Krung Thep’. Schrijf je de hele naam uit, dan is het de langste plaatsnaam ter wereld, weet niemand precies wat de hele naam betekent. Bangkok is een gigantisch grote stad. Er wonen ruim acht miljoen mensen. Er is zoveel te doen in Bangkok dat je maar beter een lijstje kunt maken voor je vertrekt. En daar helpen wij je graag bij. Dit zijn de leukste dingen om te doen in Bangkok!

De beste reistijd voor Bangkok is de periode tussen november en april. Dan zijn de dagen iets koeler en heb je de minste kans op regen. Onze winter is dus de beste reistijd voor een reis naar Bangkok.

Tip: Leer alvast een paar woordjes Thais in het vliegtuig (daar heb je 12 uur de tijd voor). Thai zijn ongekend vriendelijke mensen. De bijnaam van Thailand is niet voor niets ‘het land met de eeuwige glimlach’. Wel zo leuk als je ze dus in hun eigen taal kunt begroeten en bedanken!

1. Wat Pho en andere mooie tempels

In Bangkok zul je direct kennismaken met de Thai en hun geloof, het boeddhisme. Het merendeel van de bevolking is boeddhistisch en het geloof speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Er zijn in Bangkok namelijk zoveel tempels en goud te vinden, dat de stad er bijna onder bezwijkt. Het zijn er 415 om precies te zijn en zolang je je gepast kleedt mag je – alleen op blote voeten – naar binnen. Eén van de bekendste tempels is Wat Pho. Hier ligt de zogenaamde reclining buddha, een gigantisch beeld dat schittert van het bladgoud van maar liefst 46 meter lang. Deze wereldberoemde tempel trekt heel veel bezoek. Is het je even te druk geworden, dan kun je direct naast de tempel een echte Thaise massage nemen. Tanden op elkaar want deze masseurs weten van aanpakken…

Meer tempels zien? Met zoveel tempels in Bangkok is het misschien lastig om te kiezen, maar Wat Ratcha o-rot is een aanrader. Je vindt deze tempel op een prachtige rustige plek, midden in een normale woonwijk en dus je ziet ook meteen hoe de mensen in Bangkok écht wonen.

Wat Pho is één van de mooiste tempels van Bangkok.

Scroll naar boven