De 15 mooiste plekken aan de Beaujolais wijnroute

Het is zonder twijfel een van de mooiste wijnroutes in Europa: La Route des Vins door de Beaujolais in Frankrijk. Deze Beaujolais wijnroute is zo geliefd omdat hier hele goede wijnen gemaakt worden én omdat het landschap schitterend is om doorheen te rijden. De ideale roadtrip dus!

La Route des Vins du Beaujolais

La Route des Vins du Beaujolais is verbonden aan de Bourgogne. Al ligt deze wijnstreek wel in de regio van de Rhône-Alpes in het oostelijke deel van Frankrijk.

De Beaujolais wijnroute ligt tussen de plaatsen Lyon en Mâcon in. Wij rijden deze wijnroute van noord naar zuid, maar andersom is net zo logisch en mooi.

Het is een route van ongeveer 90 kilometer. Dat lijkt niet zo ver, maar er zijn zoveel mooie plekken onderweg om te stoppen. Om wijn te proeven, te wandelen en te fietsen. Trek er dus zeker een aantal dagen voor uit. Onderweg kom je namelijk ook veel bijzondere plekken tegen om te overnachten.

De mooiste stops langs de Beaujolais wijnroute heb ik voor je onder elkaar gezet.

▸ Tip: de route die wij gereden hebben vind je hier in Google Maps

Wat je moet weten over Beaujolais wijnen

Beaujolais wijnen zijn populair, als was het maar om de vermaarde Beaujolais Primeur. De Beaujolais wijnen zijn voornamelijk gemaakt van de rode Gamay-druif en soms van witte druiven zoals Chardonnay. De bekende appellations zijn de Beaujolais-Villages, Moulin-à-Vent, Morgon, Fleurie en Juliénas, Soms lijkt de wijn in Nederland wel eens te worden afgedaan als een goedkopere wijn. Hier in de regio Beaujolais is dat echter niet het geval en een heel duidelijk antwoord waarom hebben we ook niet gevonden. Sommige rode wijnen hebben de Cru status. Je vindt deze onder andere in Brouilly, Côte de Brouilly en Régnié.

De Beaujolais die we hier hebben gedronken lijkt zeker niet op de wijn zoals wij die kennen uit de supermarkt. De passie van de wijnboeren in deze regio is zeldzaam. De regio Beaujolais is vriendelijk, heeft prachtige natuur en gaat je verrassen.

Rijd ook de Beaujolais wijnroute

Wat deze roadtrip ons wederom heeft geleerd is dat er nog steeds zoveel regio’s in Frankrijk zijn om te ontdekken. Dit is in ieder geval een plek waar we zeker terug gaan komen. Rij met ons mee en geniet van de Beaujolais wijnroute en de lekkere wijnen.

De Route des Vins du Beaujolais die we noord naar zuid gaan rijden

Scroll naar boven