Categorieën
RSS feeds

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

De Algarve, het meest zuidelijke deel van Portugal, ligt aan de Atlantische oceaan en is wereldwijd bekend vanwege een overvloed aan prachtige stranden. Omringd door imposante, fraai gekleurde hoge rotsformaties. Er is bijna geen lijstje te vinden met de mooiste stranden ter wereld, of de Algarve wordt meerdere keren genoemd.

Het zijn inderdaad de stranden die dit deel van het Iberisch Schiereiland zo populair maken, maar daarmee doen we de Algarve te kort. Het is ook het authentieke van deze regio. De ontelbare wit gekleurde dorpjes en steden, het zachte klimaat met ruim 300 zondagen per jaar, het eten en de prettige atmosfeer. Vriendelijkheid, haasten doet hier niemand, het buitenleven en de relatieve rust die hier heerst maken de Algarve een waanzinnig leuke vakantiebestemming.

Het is een prachtige regio om roadtrips te maken, er is zoveel moois hier om te zien. Wij reden zelfs vanuit Nederland met een elektrische auto naar de Algarve omdat ook hier steeds meer rekening wordt gehouden met duurzaamheid. De Portugese keuken kent tegenwoordig ook volop vegetarische gerechten, al is het met een oneindige voedselbank voor je in de zee een droombestemming voor foodies die gek zijn op verse vis.

15 plaatsen in de Algarve die móét zien

Mooie stranden zijn er in de Algarve volop, maar er zijn nog veel meer mooie plekken die je moet gaan zien. Aan de Portugese zuidkust wemelt het van de karakteristieke dorpen en steden. De 15 mooiste plekken hebben wij voor je op een rij gezet.

Wil jij de Zuid-Portugal zelf ontdekken? Dit zijn de beste plekken om te verblijven:

Carvoeiro
Portimão
Lagos
Olhão
Tavira

Dit zijn de 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben!

BRON