De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

IJsland is een van de meest populaire bestemmingen van de laatste jaren. Helemaal terecht, want dit land heeft zoveel natuurschoon, dat wil je met eigen ogen zien! Maar waar begin je? Wat zijn de mooiste plekken in IJsland? Welke plekken móet je gezien hebben? Wij hebben ze voor je verzameld!

Op reis naar IJsland

De aantrekkingskracht van IJsland is ongekend. Sinds een paar jaar will iedereen een reis naar het land van vuur en ijs maken en dat is 100 procent begrijpelijk. Het is een prachtig land waar veel te ontdekken is. Wat zo bijzonder is aan deze reis is dat de rust je letterlijk tegemoet komt. IJsland is een zeer dunbevolkt land en de grootste delen van het land zijn ongerept en onbewoond. Je kunt hier uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. En dat is ook precies wat je hier moet gaan doen: rondreizen. In twee weken kun je heel veel mooie plekken in IJsland zien, zoals de mooiste watervallen en natuurparken. Het is een fantastische bestemming om te hiken, vogels te spotten en om simpelweg veel buiten te zijn. Het ultieme land voor outdoor-liefhebbers dus. Zet deze 15 mooiste plekken in IJsland zeker op je to-do list en het wordt een reis om nooit meer te vergeten!

▸ Tip: bekijk alle IJsland reizen via Voigt Travel

1. Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en die moet je natuurlijk ook gezien hebben. Reykjavik is de noordelijkste hoofdstad ter wereld. Het centrum van de stad is compact, dat kun je prima te voet verkennen. Fenomenaal uitzicht over de stad heb je vanaf de toren van de Hallgrímskirkja, de bijna futuristische kerk. Deze kerk staat al meer dan dertig jaar in het oude centrum van Reykjavik en is hét symbool van de stad. Voor een paar euro kun je met de lift naar boven en dat wil je zeker niet missen. Het is een gemoedelijke stad, leuk om een dag rond te kijken, maar hier moet je ook weer niet té veel tijd voor uittrekken. Naar IJsland kom je vooral voor natuur en de mooiste plekken moeten allemaal nog komen. Een goede plek om je reis te beginnen (of eindigen) dus, maar maak je klaar voor een flinke dosis natuurschoon!

Op het topje van deze kerk – de Hallgrimskirkja – heb je het mooiste uitzicht over Reykjavik

Scroll naar boven