Categorieën
RSS feeds

De 5 mooiste onbekende eilanden in de Middellandse Zee

Ibiza, Mallorca, Corsica, Sicilië en Sardinië zijn zo ongeveer de bekendste eilanden in de Middellandse Zee. Stuk voor stuk prachtige vakantiebestemmingen. Ze zijn het ultieme bewijs dat je voor paradijselijke eilanden je echt niet helemaal naar het Caribisch gebied hoeft te vliegen – dat mag natuurlijk wel. Maar er zijn nog veel meer van die pareltjes: eilanden die bijna niemand kent. En dat gewoon in Europa, relatief dichtbij huis. De een bewoond, de andere onbewoond, soms minder bekend en soms zelf volslagen onbekend. Al dit moois is echt op een paar uurtjes vliegen te vinden. Dit zijn de vijf mooiste onbekende eilanden van in de Middellandse Zee!

1. Palmarola – Italië

Het kleine eilandje Palmarola ligt voor de Italiaanse kust, tussen Rome en Napoli in. Palmarola behoort tot een eilandengroepje van zes: de Pontijnse eilanden. Het eilandje is onbewoond, maar is schitterend om een dagje naartoe te varen. Absolute must see is de natuurlijke grot Cava Mazzella. Neem je snorkelspullen mee om vanuit de boot te genieten van de onderwaterwereld hier. Palmarola is namelijk een van de beste plekken in Italië om te snorkelen of duiken.

Palmarola ligt naast het eiland Ponza, ook al zo’n onbekende parel van Italië. Ponza is wél bewoond en de Italiaanse jetset heeft dit eiland maar al te goed weten te vinden. Vanaf Ponza kun je de boot naar Palmarola nemen.

Palmarola – Italië
© Giongi63 – Adobe Stock

BRON