Categorieën
Nieuws

De 6 beste tips voor Warth-Schröcken: de verborgen parel van Ski Arlberg

Op de grens van de deelstaten Tirol en Vorarlberg ligt het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk: Ski Arlberg. Met ruim 300 kilometer aan pistes, beeldschone dorpen en een prachtige ligging, is het ook een van de populairste skigebieden in de Alpen. Met de aanleg van nieuwe verbindingsliften zijn verschillende dorpen inmiddels ook aangesloten op dit skigebied.

Sankt Anton staat bekend als dé freeride bestemming (met ook nog eens bruisende après-ski), Lech is chic en luxueus en Stuben knus en authentiek. Maar wist je dat er nóg een dorp is aangesloten op Ski Arlberg, waar je volledig tot rust komt en je de pistes ‘s morgens voor jezelf hebt? Maak kennis met Warth, de verborgen parel van Ski Arlberg!

Warth, aan de rand van Ski Arlberg

Warth wordt vaak in één adem genoemd met Schröcken. Voor de verbinding met Lech werd gemaakt, vormden de dorpen Warth en Schröcken samen een skigebied. Al ruim 10 jaar is Warth-Schröcken inmiddels aangesloten op Ski Arlberg.

Eén van de dingen die het skigebied Warth-Schröcken zo aantrekkelijk maakt is de sneeuwzekerheid. Warth (op 1.495 meter) en Schröcken (op 1.269 meter) liggen op de perfecte plek tegen de Arlberg aan, waardoor goede sneeuw hier gegarandeerd is. Het seizoen duurt hier ook nog eens heel lang. En er zijn ook nog eens flink wat ski-in ski-out accommodaties te vinden!

Sinds de verbinding van Warth met Lech (in 2013) en die van Lech met St. Anton (in 2016) kun je nu vanuit al deze dorpen het complete gebied van Ski Arlberg ontdekken. Al zou je ook prima in Warth-Schröcken kunnen blijven. Je vindt er 62 kilometer aan pistes, voornamelijk blauw en rood met zeker ook wat uitdagende afdalingen. En het grote voordeel is: dit deel van de Arlberg is vaak het rustigst.

Hou je van drukke après-ski en een levendig dorp, dan is Warth misschien niet de allerbeste keuze. Maar wanneer je vooral veel wil skiën, ‘s morgens al vroeg op de piste staat en misschien ook nog eens een mooie winterwandeling wil maken, dan zit je hier helemaal goed!

We hebben de zes beste tips voor Warth en Ski Arlberg voor je op een rij gezet.

Rustige pistes en prachtige afdalingen in Warth-Schröcken

BRON