Categorieën
Nieuws

De 6 leukste tips om te doen in Toulouse

Toulouse is de 4e grootste stad van Frankrijk. Het is een échte studentenstad, het is er levendig, zonnig én mooi. Dat heeft de stad vooral te danken aan de zuidelijke ligging, de Spaanse grens is niet ver meer.

De typisch Franse bouwstijl – een tikkeltje chic, met veel details – maken de straten charmant om naar te kijken. De bijnaam La Ville Rose oftewel ‘de roze stad’ zal je ook niet verrassen als je hier rondloopt. Toulouse oogt ook écht roze, daar hoeft de zon niet eens zo zeer voor te schijnen: er is in het verleden veel gebouwd met roze kleurige bakstenen. De vroegere architecten van Toulouse hadden overduidelijk smaak en gevoel voor schoonheid: deze stad pakt je vanzelf in.

Doen in Toulouse: te voet op pad

Zo groot is Toulouse overigens niet. Het centrum van de stad is vrij compact, je hebt er geen OV nodig. Een fiets huren kan wel en dat is eigenlijk altijd een leuk idee, al is het hier niet per se nodig. Te voet de stad ontdekken is veel leuker omdat je dan tijd hebt om op je gemak omhoog te kijken. Er is veel moois te zien. Sneakers aan en wandelen maar. Wat je in iedere stad zou moeten doen.

Toulouse is misschien een verrassende, maar vooral hele goede keuze voor een stedentrip in Frankrijk. Met KLM vlieg je er vanaf Amsterdam rechtstreeks naartoe. Daar doe je ruim 1,5 uur over, meestal ietsje langer. In een paar dagen heb je de mooiste en leukste plekken wel ontdekt.

▸ Tip: Wist je dat Andorra vanuit Toulouse goed bereikbaar is? Met een transfer vanaf de luchthaven sta je in zo’n drie uur in dit kleine, buitengewone land. De twee zijn dus perfect te combineren tijdens een originele reis in Europa. Bijvoorbeeld in de winter, om te skiën in Andorra!

Zin in een stedentrip Toulouse? Dit zijn de leukste tips om te doen!

La Ville Rose

BRON