De 6 leukste tips om te doen in Zadar in Kroatië

Een van de must-sees als je in Kroatië bent is de stad Zadar. Niet super bekend – bij ons dan – prachtig om te zien én gezellig.

Zadar is een echte havenstad, al merk je daar in de oude stad vrijwel niets van. Het centrum ligt geïsoleerd op een schiereiland en voelt dorps aan. Het is heel klein: zo’n 500 meter breed, 1.000 meter lang. Smalle straatjes komen uit op gezellige pleinen. Via een oude Venetiaanse stadspoort ga je naar binnen.

Het is een van de leukste steden aan de Kroatische kust. Zadar is een buitengewoon charmant stadje met oude kerken en zelfs resten van een Romeins forum. Hoe klein ook: er is genoeg te doen. De leukste tips heb ik voor je verzameld: dit wil je doen in Zadar.

1. Wandel over de boulevard

In Zadar krijg je een soort eilandgevoel, omdat het schiereilandje zo klein is en er overal water te zien is. Langs het water loopt een boulevard waar het – in de zomer tenminste – ieder avond markt is. Je koopt er sieraden, andere accessoires en kunstwerkjes. Het uitzicht op zee is mooi, al kun je ook weer niet zo ver kijken. Het eiland Ugljan is dichtbij.

Een avondwandeling over de boulevard

Scroll naar boven