Categorieën
Nieuws

De 6 meest verrassende plekken in Oost-Canada om juist nu te ontdekken

Canada is een erg populaire vakantiebestemming. De meeste reizigers gaan naar de grote steden, beroemde trekpleisters als de Niagara Falls en Vancouver, of reizen naar British Columbia en Alberta in West-Canada om de adembenemende bergen, meren en uitzichten te ervaren. Minder populair is het oosten van Canada. Iedereen kent Montréal of Toronto, maar naast deze grote steden heeft het oosten nog veel meer te bieden. En het is ook nog eens dichter bij huis. Ontdek hier de zes meest verrassende bestemmingen in Oost-Canada en welk visum je moet aanvragen om naar Canada te mogen reizen.

1. Newfoundland en Labrador: Torngat Mountains National Park

Deze provincie heeft enorm veel mooie dingen te bieden, vooral veel uitgestrekte natuur waar nooit iemand komt. De meeste plekken zijn daarom ook te vinden op het kleinere eiland Newfoundland ten zuiden van het schiereiland Labrador en ten westen van Quebec, Nova scotia, New Brunswick en Prince Edwardeiland. Het deel dat veel minder bezocht wordt is Labrador, waar het populaire hondenras ook naar vernoemd is. In het noordelijke puntje van deze provincie, bevindt zich het Torngat Mountains National Park. Hier ontdek je de ruige kust, hoge pieken en dalen en de gletsjers en fjorden van deze provincie, maar kun je ook kennismaken met de cultuur van de Inuit. Dit is het oorspronkelijke woongebied van de Inuit en zij nemen je graag mee om de regio te ontdekken. Als kers op de taart zijn er ook ijsberen, rendieren en wolven te spotten. Vanaf de Torngat Mountains Base Camp kun je lange wandelingen maken naar verschillende highlights van het nationale park.

2. Prince Edwardeiland: Red Sands Shore

Prince Edwardeiland is een klein eiland, dat zeker het bezoeken waard is als je van plan bent om naar Nova Scotia of New Brunswick te reizen. Naast dat het eiland vooral bezocht wordt door fans van de beroemde boekenreeks Anne of Green Gables, heeft het nog veel meer te bieden, zoals de roodgekleurde stranden van de Red Sands Shore, de zuidelijke regio van het eiland. Het bezoeken van het kleine dorpje Victoria By The Sea is een aanrader, waar je kunt genieten van roodgekleurde stranden en kliffen, die net even een andere sfeer hebben dan de andere witte stranden. De vuurrode kleur van het zand geeft een adembenemend effect, zeker bij zonsondergang, wanneer alles een mooie gloed heeft.

BRON