De 7 leukste kindvriendelijke bestemmingen met het vliegtuig

Water, speeltuinen, zand en niet al te warm: als het aan de kinderen ligt dan zijn dit de voorwaarden voor een geslaagde vakantie. Al kan het nog een hele klus zijn om te bepalen waar je precies naartoe gaat. En ga je zelf rijden, neem je de trein of ga je vliegen?

Dat aan vliegen ook nadelen kleven voor het milieu weten we inmiddels allemaal. Gelukkig zijn er volop manieren om duurzamer te reizen of om je uitstoot te compenseren. Ook luchtvaartmaatschappijen zijn volop met dit onderwerp bezig. Zo heeft Transavia de focus op energiezuiniger vliegen door bijvoorbeeld de duurzamere brandstof SAF te gebruiken. En ook staan een hoop toestellen van de Airbus A320neo in bestelling, die een stuk zuiniger en rustiger vliegt.

Tip: ga voor de kleinere vliegvelden

Ga je met kinderen op reis, dan is het heel slim om juist niet te kiezen voor vertrek vanaf Schiphol. We weten allemaal dat dit een grote luchthaven is en dat alles hier langer duurt dan bijvoorbeeld op Eindhoven Airport of Rotterdam-The Hague Airport. Je hoeft er sowieso minder ver te lopen. En voor kinderen is het prettig als ze niet zo lang hoeven wachten en zo snel mogelijk op de vakantiebestemming zijn. Met Transavia vlieg je naar zoveel mooie plekken vanaf deze kleinere vliegvelden.

De leukste kindvriendelijke bestemmingen in Europa

Feit blijft dat vliegen de snelste optie is om op je vakantieadres te komen. En dat is wel zo prettig als je met (kleine) kinderen op reis gaat. Hoe korter de reistijd, hoe groter het plezier. Daarom hebben we zeven vakantiebestemmingen geselecteerd die je met het vliegtuig kunt bereiken. Je boekt ze allemaal eenvoudig via Transavia. Ze zijn kindvriendelijk én leuk voor de ouders. En dat op maximaal een paar uur vliegen.

Scroll naar boven