Categorieën
RSS feeds

De 8 beste toetjes ter wereld: hier wil je voor op reis

Eén van de allerleukste dingen aan reizen is het proeven van nieuwe smaken. Door lokale gerechten te bestellen leer je een land pas echt goed kennen. En met lokale gerechten bedoel ik eigenlijk toetjes, want dat is uiteindelijk toch de belangrijkste gang van een diner.

Sommige van deze toetjes zijn zó goed dat je je er al op kunt verheugen voor je vertrekt. Mango sticky rice in Thailand, Baklava in Istanbul. Dit zijn de acht beste toetjes ter wereld!

1. S’mores – Amerika/Canada

Eén van mijn mooiste herinneringen aan een reis door Noord-Amerika (in de winter) is het kampvuur na een sneeuwschoenwandeling in Canada. Sowieso is zo’n vuurtje fijn om op te warmen, maar wat ik daar at maakte de ervaring onvergetelijk: S’mores. In feite een super simpel toetje, maar oh-zo lekker.

S’mores zijn harde koekjes met daartussen chocolade en marshmallow’s die je in het vuur warm laat worden. De chocolade en marshmallow’s smelten en worden dan pas écht lekker. Koud moet je dit niet eten, ze horen gloeiend heet te zijn. En dat kan je thuis wel proberen na te maken, maar doe dat nou niet. Proef het waar het hoort: tijdens een kampvuur in Noord-Amerika.

Reistips voor Canada

BRON