De 8 coolste dingen om te doen in Bilbao

Bilbao is de stad van de pintxos én van een van de beroemdste musea wereldwijd. Oude en nieuwe architectuur geven de Baskische stad sfeer. Het is de perfecte bestemming voor een korte stedentrip: je bent er zo en er is veel leuks te doen en zien. Het is een stad waar je vooral omhoog moet kijken, naar kleurrijke en mooi versierde gevels. En waar je veel tijd moet nemen voor leuke terrasjes, die zijn er zoveel. Let’s go to Bilbao!

Op reis naar Bilbao

Bilbao ligt aan de noordkust van Spanje in Baskenland. Het is geen kustplaats, Bilbao ligt een klein stukje landinwaarts, maar mooie stranden zijn wel binnen handbereik. Hét boegbeeld van de stad is het Guggenheim Museum. Al is er nog zoveel meer te ontdekken.

In ongeveer twee uur vlieg je met Transavia naar Bilbao. Je kunt alleen vertrekken vanaf Eindhoven Airport. Dit kleinere vliegveld heeft als voordeel dat de reis naar Bilbao lekker vlot verloopt, het gaat een stuk sneller dan op Schiphol. Zeker wanneer je reist met alleen handbagage, zit je in no-time vanuit Eindhoven op het terras in Bilbao, aan de sangria en pintxos. En vliegtickets bij Transavia boek je al vanaf 49 euro (enkele reis), een goed betaalbare stedentrip dus.

Het vliegveld van Bilbao ligt een klein stukje buiten de stad. Met de taxi ben je binnen vijftien minuten in het centrum (voor ongeveer 25 euro).

Het is een heerlijke stad om rond te dwalen, door oude en nieuwe wijken, waar je volop gezellige terrasjes tegenkomt. Vind je het fijn om een to do-list bij de hand te hebben, dan zijn dit de leukste tips om te doen in Bilbao!

▸ De beste reistijd voor Bilbao: van mei tot en met september is het heerlijk in Bilbao. Het is dan zonnig en prettig qua temperatuur. Door de ligging aan de kust is het er (op zo nu en dan een uitschieter na) nooit bloedheet en dus kun je veel leuke dingen doen in de stad.

Scroll naar boven